Bogdan Enescu (Foto: Arhivă)

Ministrul de Interne îl schimbă din funcție pe șeful Jandarmeriei

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a decis să nu mai prelungească împuternicirea colonelului Bogdan Enescu în funcția de inspector general al Jandarmeriei Române.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 22.10.2020 - 18:43

Având în vedere că la data de 19 octombrie 2020 a expirat împuternicirea în funcția de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a colonelului Enescu Bogdan, începând cu data de 20.10.2020, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, colonelul Mastan Alin, prim adjunct al directorului general al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, a fost împuternicit să exercite atribuțiile funcției de inspector general al Jandarmeriei Române.

Anunțul a fost transmis, marți, 20 octombrie, printr-un comunicat de presă al MAI.

Potrivit acestui comunicat, tot de la data de 20 octombrie, ministrul Afacerilor Interne a dispus împuternicirea în funcția de prim-adjunct al inspectorului general și șef al Statului Major al Jandarmeriei a colonelului Uzlău Liviu, șeful Direcției Ordine și Siguranță Publică din I.G.J.R.

Decizia ministrului de Interne de a numi un alt șef al Jandarmeriei este luată după ce, acum trei săptămâni, procurorii militari au dispus începerea urmăririi penale faţă de colonelul Bogdan Enescu, la acel moment împuternicit inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Colonelul este acuzat de săvârşirea infracţiunii de "uzurpare a funcţiei dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată".

Comentarii