19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMigranți din Yemen salvați de polițiștii de frontieră din apele fluviului Dunărea

Migranți din Yemen salvați de polițiștii de frontieră din apele fluviului Dunărea

Doi dintre ei s-au aruncat în apele fluviului Dunarea, poliţiştii de frontieră intervenind cu operativitate pentru salvarea acestora, ulterior fiind transportaţi în siguranţă la spital pentru îngrijiri de specialitate.

În data de 11.02.2021, în jurul orei 07.30, o patrulă a poliţiştilor de frontieră de la Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Nouă – judeţul Caraş-Severin, pe timpul derularii misiunii de supraveghere, a observat, pe direcţia km. flv. 1038, o barcă pneumatică cu cinci persoane, care se îndrepta din Serbia spre malul românesc al Dunarii. Imediat, a fost anunţat echipajul de marină de pe una din ambarcaţiunile din dotarea Poliţiei de Frontieră care a intervenit pentru a intercepta barca respectivă.

La vederea şalupei Poliţiei de Frontieră, două dintre persoanele aflate în barca gonflabilă au sărit în apă. Din acel moment poliţiştii de frontieră au demarat o acţiune de salvare a persoanelor, acestea fiind scoase din apa şi aduse în siguranţă la mal. În acelaşi timp, a fost apelat serviciul de urgenţă 112 prin care s-a solicitat o ambulanţă pentru a acorda îngrijiri de specialitate persoanelor salvate. Toţi cei cinci bărbaţi au fost transportaţi la spital, în momentul de faţă aflându-se în afara oricărui pericol.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cinci cetăţeni din Yemen, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, căre au părăsit teritoriul Serbiei, încercând să treacă fraudulos în România, peste fluviul Dunărea, cu ajutorul  ambarcaţiunii gonflabile. 

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa – I.T.P.F. Timişoara au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, colegii noștri au depistat, în apropierea frontierei, patru cetăţeni asiatici care nu îşi justificau prezenţa în zona de responsabilitate.

Întrucât una dintre persoane acuza o stare de rău, a fost solicitat serviciul de ambulanță, aceasta fiind transportată la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, în prezent starea ei fiind stabilă.

În cadrul verificărilor s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan şi Iran cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani, și declară că au recurs la această metodă, de a trece ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, întrucât doreau să ajungă în state din Vestul Europei.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă