Marcel Vela: Dăncilă a vrut să facă din Jandarmerie un fel de SPP

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, joi, că fostul guvern PSD, condus de Viorica Dăncilă, ar fi vrut "să facă din Jandarmerie un fel de SPP".

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.02.2020 - 18:36

Ministrul Marcel Vela a declarat, joi, că achizițiile destinate Jandarmeriei Române au fost decise, în timpul guvernării PSD, într-un mod neinspirat, care ar fi avut ca scop "să facă din Jandarmerie un fel de SPP", astfel încât această structură a MAI să reușească "să-i protejeze pe doamna Dăncilă, Dan (Carmen Dan - n.n.), Dragnea, în fața românilor".

Ministrul Marcel Vela a dezvăluit că, din acest motiv, la Jandarmerie, în loc să se cumpere mașini de intervenție, s-a decis să se cumpere automobile de lux.

În perioada în care Liviu Dragnea era președinte al PSD, Marcel Vela, actualul ministru de Interne, era președintele Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senat. În acea perioadă, în anul 2018, a fost în care mai mulți membri ai Guvernului PSD au anunțat că renunță la protecția SPP, în urma unui conflict apărut între Liviu Dragnea, liderul PSD, și generalul Lucian Pahonțu, directorul SPP.

Comentarii