Alina Bica

Maior: SRI îi recomandase lui Băsescu s-o respingă pe Alina Bica de la conducerea DIICOT

George Cristian Maior, fost director al SRI, a declarat, marţi, că această instituție îl avertizase pe Traian Băsescu în privinţa Alinei Bica, dar cu toate acestea șeful statului a numit-o pe Bica în fruntea DIICOT.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 27.02.2018 - 20:20

Ambasadorul George Cristian Maior, fost director al SRI în perioada președintelui Traian Băsescu, a făcut această precizare marți, în timpul audierii sale la Comisia parlamentară SRI, a explicat președintele Comisiei, senatorul Claudiu Manda (PSD).

Potrivit acestuia, George Cristian Maior a dezvăluit că SRI l-a sesizat pe preşedintele Traian Băsescu în privinţa Alinei Bica, iar faptul că existau nişte informaţii la nivelul SRI ar fi trebuit să-l convingă pe șeful statului să respingă propunerea de a o numi pe Alina Bica în funcția de procuror-șef al DIICOT.

"Au fost discuţii punctuale dacă în cazul doamnei Bica s-a implicat, domnia sa sau Serviciul. A spus că în cazul doamnei Bica existau nişte informaţii la nivelul Serviciului, că, din câte îşi aminteşte, la iniţiativa SRI a fost informat preşedintele României, dl. Traian Băsescu cu motivele pentru care ar trebuie să fie respinsă propunerea doamnei Bica ca nominalizare la DIICOT”, a declarat senatorul Claudiu Manda după audierea fostului director al SRI George Maior.

De asemenea, Manda a mai afirmat că, în timpul audierilor, a fost o discuţie despre implicarea lui George Maior, a conducerii SRI sau a Serviciului Român de Informaţii în ceea ce înseamnă numiri pe funcţii sau respingeri pe diferite funcţii, atât în zona executivă - Guvern, în zona politică, în unităţile de parchet sau instanţe, dar că acesta a negat aceste afirmaţii.

”A spus că nu s-a implicat SRI, nu s-a implicat domnia sa, iar dacă s-a întâmplat vreodată să-şi exprime opinia, şi-a exprimat un punct de vedere, dar acesta nu a fost în calitate de director al SRI, ci un punct de vedere al domniei sale, conform percepţiilor domniei sale”, a mai spus Manda.

Alina Bica a fost numită şefă DIICOT în anul 2013. Pe 22 noiembrie 2014 a fost arestată preventiv, fiind acuzată de abuz în serviciu în legătură cu retrocedarea frauduloasă a unui teren de 13 hectare în 2011 pe vremea când era secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP.

 

Comentarii