8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMagistrații decid în ianuarie dacă extrădează doi hackeri români căutați de SUA

Magistrații decid în ianuarie dacă extrădează doi hackeri români căutați de SUA

Cei doi sunt acuzați într-o plângere depusă de Guvernul american de infracțiuni informatice. Mai exact că s-au infiltrat în 65% dintre camerele de supraveghere instalate în orașul Washington, adică 123 de unități din cele 187 din oraș. Ișvanca și Cismaru au ”operat” din afara SUA. 

Pe 16 decembrie Curtea de Apel București a decis să admită, în parte, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti cu privire la arestarea provizorie a celor doi, măsură cerută de americani.

Astfel, în baza Tratatului de extrădare dintre România şi S.U.A., ratificat de România s-a dispus arestarea provizorie, în vederea extrădării, a lui Alexandru Mihai Ișvanca pentru o perioadă de 30 zile, respectiv de la data de 16.12.2017 până la data de 14.01.2018 inclusiv.

”În baza art. 44 alin. 1 din Legea nr. 302/2004 şi art. 12 alin. 1 din Tratatul de extrădare dintre România şi S.U.A. ratificat de România prin Legea nr. 111/2008, cu referire la art. 218 Cod de procedură penală, dispune arestarea provizorie la domiciliu, respectiv Bucureşti, (…) în vederea extrădării, a persoanei extrădabile CISMARU EVELINE, pentru o perioadă de 30 zile, respectiv de la data de 16.12.2017 până la data de 14.01.2018 inclusiv. În baza art.221 alin. 2 Cod de procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, persoana solicitată are următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organelor judiciare ori de câte ori este chemată; să nu comunice cu persoana solicitată IŞVANCA MIHAI ALEXANDRU, cu martorii ori experţii, precum şi cu alte persoane stabilite de către organul judiciar. În baza art. 221 alin. 4 Cod de procedură penală, pune în vedere persoanei solicitate că încălcarea cu rea credinţă a măsurii şi obligaţiilor care îi revin poate duce la înlocuirea cu măsura arestării provizorie într-un centru de deţinere. În baza art. 221 alin. 5 Cod de procedură penală, pe durata măsurii, persoana solicitată poate părăsi imobilul pentru prezentarea la organele judiciare, la chemarea acestora”, se arată în decizia Curții de Apel București.

Totodată, magistrații au pus în vedere parchetului să înainteze cererea de extrădare şi documentele anexe, S.U.A. urmând să fie informat că cei doi au fost prinși în România.

Următorul termen al procesului a fost fixat pentru 11 ianuarie 2018.

 

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă