Luminița Jivan, deputat și fost președinte PSD Caraș-Severin, trimisă în judecată de DNA

Luminița Jivan este acuzată de procurorii anticorupție de folosirea influenței în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 14.12.2020 - 11:59

Luminița Jivan, deputat PSD și fost președinte al organizației județene social-democrate din Caraș-Severin, va fi judecată de Înalta Curte de Casație și Justiție după ce a fost trimisă în judecată de DNA.

„În perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2020, în calitate de preşedintă a organizaţiei judeţene a unui partid politic, inculpata Jivan Luminiţa Maria ar fi promis celuilalt inculpat, om de afaceri care oferta în cadrul unei proceduri de achiziţii publice de lucrări de reabilitare a străzilor dintr-un oraş din judeţul Caraş Severin, că se va prevala de ascendentul avut asupra primarului (martor) în virtutea ierarhiei interne de partid şi îl va determina să atribuie contractul societăţilor controlate de omul de afaceri. Pe lângă funcţia deţinută în partid, inculpata s-ar fi bazat şi pe faptul că ar fi contribuit la asigurarea finanţării lucrărilor ce urmau a fi făcute de primărie prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii (FDI).”, au transmis luni procurorii DNA într-un comunicat de presă.

Procurorii anticorupție precizează că promisiunea inculpatei Jivan Luminiţa-Maria ar fi fost făcută în considerarea faptului că omul de afaceri s-ar fi obligat să ofere sume de bani organizaţiei locale a partidului conduse de inculpată, respectiv ca acelaşi inculpat să finanţeze campanii locale de presă favorabile partidului politic având ca scop obţinerea unor avantaje electorale.

Comentarii