Foto: Mihai Diac

La nivelul Capitalei ar exista peste 30 de cazuri de omor cu autor necunoscut

Surse din cadrul Poliției Române afirmă că, pe raza Municipiului București, ar exista peste 30 de cazuri de omor cu autor necunoscut.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.09.2020 - 19:59

Surse din cadrul Poliției Române afirmă că, pe raza Municipiului București, ar exista peste 30 de cazuri de omor cu autor necunoscut, toate acestea reprezentând în acest moment dosare nerezolvate de către Poliția Capitalei.

Această informație este prezentată de site-ul dezvaluiri.com. Potrivit acestei surse, sarcina rezolvării dosarelor de crimă cu autor necunoscut revine Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, care a fost condus de Radu Gavriș - până la momentul în care acesta a fost promovat în funcția de adjunct al șefului Poliției Capitalei.

Pe de altă parte, comisarul șef Radu Gavriș declara, după ce a fost promovat în funcția de adjunct al directorului general al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB), că din anul 2011 până în prezent, Serviciul Omoruri din Capitală, pe care îl conducea, nu a mai avut niciun caz de crimă cu autor necunoscut - adică le-a rezolvat pe toate.

O posibilă explicație a acestei contradicții în evidența cazurilor de crimă ar putea fi aceea că unele dosare de crimă au fost înregistrate direct la Parchete, neajungând să mai figureze niciodată în evidența Serviciului Omoruri al Poliției Capitalei.

Tot în acea perioadă au apărut informații în spațiul public potrivit cărora polițiștii de la Serviciul Omoruri din București, adică din subordinea lui Radu Gavriș, erau singurii polițiști de Omoruri din România care primeau spor de toxicitate. Nici până astăzi nu s-a lămurit fără echivoc dacă acele sporuri, acordate doar în Capitală, au fost legale.

Acum un an, când postul de inspector general al Poliției Române devenise vacant în urma scandalului de la Caracal, trei ofițeri erau cotați că ar putea fi avansați pe acest post. Unul era comisarul șef Radu Gavriș, al doilea era chestorul șef Bogdan Despescu iar al treilea era chestorul șef Liviu Vasilescu.

Funcția de șef al IGPR a fost preluată și exercitată de Liviu Vasilescu, până acum câteva zile, când acesta a demisionat, după cum se știe, ca urmare a controversei legate de întâlnirea lui cu doi interlopi. Radu Gavriș a rămas pe funcția de adjunct al șefului Poliției Capitalei, până la data de 1 septembrie, când chestorul Vasilescu, chiar înainte să-și dea demisia, l-a mutat în județul Harghita.

La rândul său, chestorul șef Bogdan Despescu exercită în prezent funcția de secretar de stat în Ministerul de Interne și conduce, practic, Poliția Română - în condițiile în care IGPR are doar un șef interimar, în persoana lui Eduard Mirițescu.

Comentarii