15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăLa frontieră s-au capturat țigări de contrabandă de 18 milioane de lei

La frontieră s-au capturat țigări de contrabandă de 18 milioane de lei

De la începutul anului 2021 și până acum, eforturile extinse de securizare a granițelor României au dus la capturarea a peste 26 de milioane de țigări de contrabandă în valoare de 18 milioane lei, anunță un comunicat de presă transmis miercuri, 21 aprilie 2021.

Cu ocazia Zilei naționale împotriva traficului ilicit, în România este lansată o nouă campanie de informare cu privire la efectele contrabandei cu țigări. Campania este realizată de compania British American Tobacco, în parteneriat cu Poliția de Frontieră Română și cu Direcția Generală a Vămilor.

Campania este parte a programului „Stop Contrabanda” și se va desfășura în toate punctele de frontieră și vamale ale României.

Conform Strategiei Naționale de Apărare a Țării pentru perioada 2020 -2024, contrabanda este o amenințare la adresa securității naționale. În acest context, obiectivul campaniei demarate la data de 21 aprilie 2021 este de a informa publicul larg asupra cantităților cu care se poate călători la traversarea frontierei și a consecințelor încălcării legii.

“Polițiștii de frontieră au un rol important în combaterea acestui fenomen care aduce prejudicii majore bugetului statului şi alimentează crima organizată. Rezultatele se obțin doar în sistem integrat, de aceea am întărit parteneriatele cu autoritățile de aplicare a legii de pe plan național, dar și din țările vecine. Prin derularea acestei campanii de informare, vrem să punem accent si pe acțiunile de  prevenire, prin informarea cetățenilor cu privire la aspectele legislative şi riscurile la care se expun prin implicarea în traficul ilicit de țigarete, respectiv a face conștientă întreaga societate civilă cu privire la acest fenomen” a declarat inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, chestor principal de poliţie Liviu Bute.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă