Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Kovesi, Coldea şi Ponta, audiaţi în legătură cu condamnarea lui Dan Voiculescu

Kovesi, Coldea şi Ponta au fost audiaţi în dosarul deschis ca urmare a dezvăluirilor lui S.Ghiţă şi a prezentării unei înregistrări cu Traian Băsescu în care susţinea că ştie cum a fost condamnat Dan Voiculescu şi cum era aranjată mutarea Camelia Bogdan în locul lui S. Mustaţă.

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 25.04.2018 - 20:06

„Este un dosar care a fost cercetat de Parchetul General, cu privire la înregistrările din spaţiul public, ale fostului preşedinte, în care s-au făcut verificări cu privire la posibilitatea influenţării deciziei într-un dosar care îl priveşte pe profesorul Voiculescu, GRIVCO şi pe alte persoane. În cadrul cercetării penale din acest dosar, noi nu am fost citaţi în niciun fel. Ulterior, am căpătat în mod procesual calitatea de persoană vătămată, şi vorbesc de GRIVCO, pe care o asist, dar la două zile după ce ni s-a recunoscut această calitate, s-a dat o soluţie de clasare a dosarului. Ca urmare, procurorul-şef ierarhic a constatat că ne-a fost încălcat dreptul la apărare, a infirmat această soluţie. Urmează să se reia cercetarea penală, să se completeze, să putem face şi noi probe, să solicităm probe, să participăm la audierea persoanelor”, a declarat avocatul Adrian Toni Neacşu, care reprezintă grupul GRIVCO, deţinut de Dan Voiculescu.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că în acest dosar au fost audiate următoarele persoane: fostul preşedinte Traian Băsescu, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, judecătorii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea, fostul adjunct al SRI, Florian Coldea, fostul premier Victor Ponta, dar şi peste 30 de jurnalişti de la postul de televiziune România TV.

Îanului tren luna ianuarie a cut, procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal după ce a apărut în spaţiul public o înregistrare în care Traian Băsescu apare când vorbeşte despre informaţii pe care le-ar fi primit în legătură cu dosarul ICA, în care a fost condamnat Dan Voiculescu. Ulterior, dosarul a fost clasat, iar apărarea grupului GRIVCO, deţinut de Dan Voiculescu, a formulat o plângere faţă de decizia de clasare, iar cauza a fost redeschisă.

Iniţial, dosarul a fost deschis după ce procurorii s-au autosesizat în urma înregistrărilor apărute în presă.

Sebastian Ghiţă a prezentat, la vremea respectivă, o înregistrare în care interlocutorul este prezentat ca fiind fostul preşedinte Traian Băsescu care spune că ştie cum a fost condamnat Dan Voiculescu şi cum era aranjată mutarea Cameliei Bogdan în locul magistratului Mustaţă.

Comentarii