Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Kovesi: "Cele mai mari șpăgi se dau in sistemul medical"

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, susține că în sistemul medical șpăgile sunt mult mai mari decât în alte domenii și au fost identificați chiar și manageri de spitale care luau mită de 1,2 milioane de euro.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 08.05.2018 - 18:28

”S-au identificat 5 domenii de corupție în sistemul de sănătate din România. Este vorba în primul rând despre achizițiile publice, despre spitale, farmacii, medici sau personal auxiliar.

În domeniul sănătății se primesc mite mult mai mari, cu procente între 5-20% din valoarea facturilor. În domeniul Sănătății procentul de mită este mult mai mare decât în alte domenii. Plata este făcută fie direct managerului, fie prin diverse servicii de consultanță. S-a constatat, de asemenea, că

Am întâlnit și cazuri în care un manager primea bani de la mai multe firme cu care spitalul avea contracte. Beneficiind de un mandat lung în această funcție, managerul de spital a primit în decursul timpului peste 1,2 milioane de euro mită.

Ne-am întrebat și noi ce șanse reale de recuperare a prejudiciului mai există când fapta este sesizată după 6 ani de la comiterea faptei? Curtea de Conturi a făcut verificări în 2016, la o faptă petrecută în 2010, iar la DNA a venit sesizarea în 2017. De aceea și trimiterea în judecată a avut loc în același an”, arată Kovesi.

De asemenea, Kovesi arată că un studiu realizat la nivel european a arătat că 68% dintre români percep corupţia ca pe un fenomen care le afectează viaţa de zi cu zi, a afirmat, marţi, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, la o dezbatere pe tema corupţiei din sistemul public de sănătate.

Comentarii

loading...