Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Judecătoarea Camelia Bogdan va da statul în judecată la CEDO

Curtea Supremă a respins luni, 19 martie, contestaţia în anulare prin care judecătoarea Camelia Bogdan ataca decizia de fi mutată disciplinar la Curtea de Apel Targu Mureș. Camelia Bogdan a anunţat că se va adresa CEDO, considerând că n-a avut un proces echitabil.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 19.03.2018 - 17:53

Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură pentru că a predat cursuri unor funcţionari APIA, în perioada în care judeca dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii era parte. Excluderea a fost anulată de ÎCCJ, care a stabilit sancţiunea mai blândă de mutare disciplinară, timp de şase luni, de la Curtea de Apel Bucureşti la Curtea de Apel Târgu Mureş. Deşi a fost o victorie importantă pentru Camelia Bogdan, aceasta a mers mai departe, dorind să se anuleze orice sancţiune.

Pe parcursul procesului, Camelia Bogdan a făcut mai multe contestaţii. Judecătoarea a contestat regulamentul ÎCCJ, care prevede posibilitatea ca motivarea deciziilor să fie redactată de magistraţi-asistenţi în locul judecătorilor din completul care a dat o decizie. CCR a stabilit că articolul de lege în baza căruia acest lucru a fost posibil este neconstituţional. Totuşi, ÎCCJ a respins contestaţia Cameliei Bogdan.

Ulterior, judecătoarea a depus cereri de recuzare a unor judecători din completul de la ÎCCJ, inclusiv a preşedintei Iulia Tarcea. Preşedinta ÎCCJ a fost acuzată de Camelia Bogdan că ar fi în incompatibilitate, deoarece face parte dintr-un complet care judecă o contestaţie la o decizie a CSM, for în care Tarcea este membru de drept, încălcând astfel articolele 41 şi 42 din Codul de Procedură Civilă.

Camelia Bogdan a precizat pentru stiripesurse.ro că ÎCCJ a respins contestaţia sa ca neîntemeiată, nu ca inadmisibilă, ceea ce îi oferă speranţe în privinţa următorilor paşi procedurali.

Comentarii

loading...