Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Judecătoarea Camelia Bogdan, exclusă a doua oară din magistratură

Un nou cutremur s-a produs luni în justiție: judecătoarea Camelia Bogdan, care activează în prezent la Curtea de Apel Târgu Mureș, a fost DIN NOU exclusă din magistratură.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 02.04.2018 - 18:32

Un cutremur s-a produs luni în justiție: judecătoarea Camelia Bogdan (care activează în prezent la Curtea de Apel Târgu Mureș) a fost din nou exclusă din magistratură.

Decizia a fost luată în unanimitate de către Secția pentru judecători de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), informează Antena 3, precizând că, din primele informații, reiese că este vorba despre niște sechestre dispuse de către Camelia Bogdan în unele dosare penale. 

"Admite acţiunea disciplinară executată de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtei judecător Camelia Bogdan. În baza art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei judecător Camelia Bogdan sancţiunea disciplinară constând în "excluderea din magistratură", pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. o) din acelaşi act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", este decizia CSM din 2 aprilie.

Amintim că Bogdan a mai fost dată afară din magistratură, dar ICCJ a dispus definitiv reprimirea ei în breaslă, dar și mutarea disciplinară a judecătorului de la Curtea de Apel București la CA Târgu Mureș.

Secţia pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în februarie 2017, excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan, în speţa în care a fost acuzată de Mugur Ciuvică de incompatibilitate. Judecătoarea Camelia Bogdan avea posibilitatea să atace decizia CSM la ÎCCJ, în termen de 15 zile.

Concret, Camelia Bogdan pe vremea în care făcea parte din completul de judecată din dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii se constituise parte civilă a fost sponorizată de acelaşi minister pentru un curs de două săptămâni la Poiana Braşov.

Anul trecut, atât judecătoarea Camelia Bogdan, cât şi Mugur Ciuvică au explicat situația în plenul CSM.

Ședința CSM a avut loc la un an după ce Grupul de Investigații Politice (GIP) a publicat documente care arată că, în timp de judeca dosarul ICA, judecătoarea Camelia Bogdan a primit 10.000 de lei de la Ministerul Agriculturii, parte în dosar. Mai mult, potrivit GIP, judecătoarea a petrecut și un sejur de două săptămâni la Poiana Brașov, tot pe banii ministerului.

După ce s-a întors din sejur, judecătoarea Camelia Bogdan a decis, într-un timp record, în favoarea Ministerului Agriculturii.

Comentarii