Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Jaf ca în filme, la Londra. Autorii sunt români

Trei români, dintre care doi sunt directori ai unor firme, sunt suspectaţi de un jaf după ce au săpat un tunel dintr-un apartament până în interiorul unei celebre case de bijuterii din Londra.

Share

Rl online 0 comentarii

01.11.2019 - 09:15

Hoţii, care au închiriat în prealabil un apartament vecin, au reuşit să fure aur şi diamante de 300.000 de lire, însă au lăsat urme, fiind identificaţi rapid de autorităţi. Doi dintre ei au fost arestaţi la Iaşi şi extrădaţi, cu discreţie maximă, ultimul acum câteva zile, scrie publicația citată.

Ancheta este încă în desfășurare la Londra, însă toate indiciile de până acum duc la concluzia că jaful a fost comis de trei cetăţeni români, toţi din regiunea Moldovei. Doi dintre ei, ambii din Bârlad, au fost arestaţi la Curtea de Apel Iaşi în ultimele săptămâni şi au fost deja trimişi în Marea Britanie, pentru a fi cercetaţi. Ei au fost reținuți după ce un judecător de la Westminster Magistrates’ Court a emis pe numele suspecţilor mandate europene de arestare, iar Curtea de Apel Iași a aprobat extrădarea.

Unul dintre ei, care până în octombrie 2019 a figurat în Marea Britanie ca director al unei fir­me, a precizat că a locuit în Anglia ală­turi de mai multe persoane şi că nu a ştiut că e cercetat, motivând că, probabil, foştii săi colegi nu i-au comunicat că e căutat de poliţie.

Jaful a avut loc în perioada 23-24 martie, când suspecţii au săpat un tunel subteran ce i-a dus în incinta magazinului de bijuterii.

„Când tâlhăria a fost descoperită, luni, s-au găsit două găuri (destul de mari cât să permită unui om să se târască prin ele) săpate prin perete, una din zona comună pătrunzând în bijuterie şi una dintre zona comună către librăria William Hill de la etajul inferior). Se crede că această gaură a fost făcută prima dată din greşeală“, se arată în documentele judiciare trimise de autorităţile engleze, la Iaşi.

Citește totul despre:

#furt de bijuterii la londra

Comentarii