Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ion Ţiriac (Foto: PSnews)

Ion Ţiriac a fost recrutat de Securitate. De ce s-a oprit colaborarea

Există probe că marele sportiv Ion Ţiriac a fost recrutat de fosta Securitate, informează, vineri, postul Realitatea TV.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.03.2018 - 22:17

Ion Țiriac ar fi semnat o adeziune în acest sens în anul 1963, sub numele de Titi Ionescu, informează, vineri, Realitatea TV.

Ulterior, Securitatea a refuzat să mai colaboreze cu jucătorul de tenis, după ce a constatat că acesta nu furniza informații semnificative.

Jurnalistul Dan Andronic a explicat, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, cum a ajuns să descopere dovada relaţiei dintre Ion Ţiriac şi Securitate.

"Am dat întâmplător peste el, studiind dosarul „Sportul", în care am găsit diverse note referitoare la Ion Ţiriac şi Ilie Năstase. Aşa se face că, împreună cu un coleg, am cerut şi am obţinut dosarul lui Ion Ţiriac. Într-adevăr, în 1963 a fost recrutat de direcţia de contraspionaj a Securităţii, pentru a fi orientat în zonele în care exista emigraţie. În 1963 apare şi un raport de încetare a colaborării", a spus jurnalistul Dan Andronic.

Comentarii