Giorgiana Hosu, procuror-șef al DIICOT

Iohannis așteaptă o propunere de la CSM în urma căreia ar putea decide destituirea șefei DIICOT

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, că așteaptă o propunere din partea CSM referitoare la situația procurorului - șef al DIICOT.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 02.09.2020 - 19:31

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, că n-a primit nicio propunere din partea CSM referitoare la eventuala revocare a procuroarei Giorgiana Hosu din funcția de procuror șef al DIICOT.

Șeful statului a spus însă că așteaptă o eventuală propunere în acest sens de la CSM și că, dacă o va primi, o va "analiza".

Președintele Iohannis, în calitate de șef al statului, este cel care, la propunerea ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, a numit-o pe Giorgiana Hosu în funcția de procuror șef al DIICOT, în ciuda faptului că, încă din acel moment, soțul Giorgianei Hosu era cercetat într-un dosar penal.

Dan Hosu, soțul Giorgianei Hosu, a fost ofițer de poliție la Criminalitate Organizată și este acuzat că, în această calitate, ar fi lăsat să se "scurgă informații" despre o anchetă penală în curs.

Întrebările jurnaliștilor către președintele Iohannis legate de cazul Giorgianei Hosu au apărut, miercuri, în contextul în care, cu o zi înainte, șeful Poliției Române, chestorul principal Liviu Vasilescu, a demisionat după ce s-a aflat că s-a întâlnit noaptea cu doi interlopi, iar demisia șefului Poliției a fost imediat acceptată de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Ministrul Marcel Vela a admis că această întîlnire a chestorului principal Vasilescu aduce prejudicii de imagine Poliției Române și Ministerului de Interne.

Comentarii