7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăINCENDIAR! ȘEF DE SERVICIU SECRET turnat în dosarul Black Cube!

INCENDIAR! ȘEF DE SERVICIU SECRET turnat în dosarul Black Cube!

  • Așadar, în dosarul Black Cube, instrumentat de procurorii DIICOT, există martori-jurnaliști, și nu oricare, chiar dintre cei care au susținut puternic colaborarea dintre serviciile secrete și magistrați – procurori.
  • De data aceasta, jurnaliștii, se pare, ar fi dorit ca un fost șef de serviciu secret să primească o pedeapsă exemplară de la un tribunal militar!
  • Totodată, reiese că jurnaliști ar fi fost implicați în discuții chiar la Cotroceni despre dosarul Black Cube.
  • Postarea este cu atât mai interesată cu cât ne duce cu gândul la Mihai Răzvan Ungureanu, cel care a fost numit la propunerea Președintelui Klaus Iohannis în funcția de Șef al S.I.E  (Serviciul de Informații Externe) și care și-a anunțat demisia printr-un SMS dat șefului Statului, dispărând, ulterior, din viața publică.
  • Același jurnalist, Dan Tăpălagă, a publicat în anul 1997, în ziarul ZIUA, un articol amplu de investigații intitulat ”Doi bătrâni din Rășinari-Sibiu se tem că nepoții lor au ajuns într-o bancă de organe”. Autorul îi acuza pe soții Iohannis de trafic de copii și de organe.
  • România Liberă a căutat să vadă ce s-a întâmplat cu soții Lalande, cei care au adoptat 4 copii din România, și a descoperit că aceștia într-adevăr au cel puțin 9 copii. Cu toții, sunt adulți și activi în mediul social (Josh,Nathan,Jerry, Hope Renee,Kelly,Peter J,Anda,Jennifer Lalande).

 

  •  
  • Chestionat de mass media, despre susținerea actuală a Președintelui Iohannis, autorul anchetei din 1997, Dan Tăpălagă, s-a sfiit să dea mai mult informații despre ceea ce pare să fi fost un derapaj jurnalistic pe subiectul ,,trafic de organe” nedovedit și deci nereal.
  • Tot astăzi, fostul Colonel SRI, Daniel Dragomir, a dezvăluit că jurnalistul, autorul anchetei pe ,,trafic de organe”, a avut ,,vizite și discuții informale purtate de domnia sa pe la Palatul Cotroceni.” Un lucru nemaiîntâlnit în țări cu o democrație puternică : America, Marea Britanie, Germania, etc.
  • Dosarul Black Cube, este cunoscut în atenția publică, în special sub acuzația de spionare a fostei șefe DNA, Laura Kovesi.
  • Ținând cont de dosarul ,,trafic de organe soții Iohannis”  (1997) eșuat lamentabil (intoxicare de presă) și ulterior, de ,,spionarea șefei DNA”, dezvăluit tot de același jurnalist (2016) postarea fostului ofițer SRI este cu atât mai interesantă cu cât poate fi abordată atât din perspectiva unor presiuni la Cotroceni cât și din perspectiva unui dosar devenit instrument de victimizare a Procurorului Șef European, Laura Kovesi.
  • Este important de reținut, că fostul Ambasador American, Hans Klemm, a mărturisit presei despre implicarea FBI-ului în sprijinul autorităților din țară
  • Totodată, dosarul Black Cube prezentat de jurnalistul Ion Cristoiu, parcurge mărturii ample din dosar, obținut cu sprijinul FBI, care incriminează un alt șef de Serviciu Secret, în persoana domnului Eduard Hellvig, precum și o presupusă mită de 200.000$ dată de tatăl Laurei Kovesi, pe urmele cărora se aflau cei doi israelieni
  • Cu tot acest sprijin, dosarul stă de 4 ani, și pare să arate ca o cursă întinsă, în genul soților Lalande, de defăimare a unor șefi și instituții de stat ba mai rău, de presiune și control asupra unor pârghii de putere, la ceas de noapte în palatul în care jurnaliștii nu au ce căuta în afara conferințelor de presă:

,,Scurte precizari

Urmare a “atacului” din “analiza exclusiva” a site-ului G4Media din data de 27.05.2020, semnata de domnii Dan Tapalaga si Cristian Pantazi, sub titlul “Grupul de la Scrovistea: Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea”, am cateva lucruri a spune:

1. Inca din scoala militara am invatat sa nu contrazic nici teoriile conspiratiilor si nici “analizele” informativ-operative. Asa ca nu o sa incep acum la batranete.

2. Ma bucur ca incep sa iasa la lumina si sa se devoaleze singuri papusarii presiunilor politice facute in ultimele luni asupra judecatorilor in dosarul meu de la Curtea de apel Bucuresti.

3. “Analiza” ne confirma tuturor, in sfarsit, ca Securitatea nu a murit. Ca si inainte de ‘89, sunt acuzat de o presupusa “calatorie” la Londra, ceea ce este fara putinta de tagada un obiect informativ si totodata caz de infierare proletara. Mai ales ca toata Romania stie ca la Londra colcaie “agenturile straine” si dusmanii de clasa ai prea-maretului Stat Securist.

4. De peste 4 ani tot astept trimiterea in judecata a marelui dosar Black Cube, ocazie cu care sunt convins ca G4Media si deontologii vor publica in integralitate documentele dosarului, in care apar inclusiv o serie de discutii ale domnului Tapalaga cerand pedeapsa exemplara si tribunal militar pentru un sef de serviciu secret si in care povesteste vizitele si discutiile informale purtate de domnia sa pe la Palatul Cotroceni.

5. In “analiza”, un “apropiat al actualei conduceri a PSD”, sub puterea argumentului operativ anonim, face o serie de “dezvaluiri” care ma privesc. Daca acest “apropiat” al actualei conduceri interimare a PSD este din gasca generalului Ciocarlan care promite peste tot ca va conduce PSD cu lesa scurta prin birlicii sai de serviciu, nu ma mir si nici nu indraznesc sa il contrazic.

Convins fiind ca in Romania, in toate partidele, inclusiv in PSD, mai sunt barbati curajosi si femei luptatoare, care isi pun destinul in pericol in fiecare zi pentru a ridica aceasta tara din genunchi,
Si pentru a scapa de toti cei cu abuzul si Portocala in suflet,

Va asigur ca raman un cititor fidel al G4Media si al tuturor “analizelor” operative.” Scrie Daniel Dragomir pe contul său de socializare.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă