Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

IGPR: 46 de biciclete de lux furate din străinătate au fost recuperate

IGPR a anunţat joi că 46 de biciclete de lux furate din străinătate au fost recuperate în urma cooperării internaţionale dintre poliţiştii români şi autorităţile belgiene, sub coordonarea DIICOT.

Share

Rl online 0 comentarii

05.04.2018 - 14:27

Potrivit unui comunicat remis de Agerpres, pe 3 şi 4 aprilie, pe teritoriul României, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR şi cei de la inspectoratele de poliţie judeţene Neamţ şi Suceava au desfăşurat o acţiune, sub coordonarea DIICOT - Structura Centrală, la care au participat şi poliţişti belgieni.

"Ancheta comună s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal ce vizează comiterea a 11 furturi din magazine de biciclete de lux, fapte comise prin spargerea vitrinelor sau ruperea acoperişului, după ce, în prealabil, ar fi fost sustrase autoutilitare pentru transport. Membrii unei grupări organizate ar fi comis mai multe infracţiuni de furt calificat, totalul prejudiciului fiind de aproximativ 500.000 de euro", se spune în comunicat.

IGPR precizează că au fost efectuate percheziţii la locuinţele unor persoane fizice şi la sedii de firme, în urma cărora au fost depistate şi ridicate 46 de biciclete de lux şi 10 cadre cu accesorii pentru alte 10 astfel de biciclete, valoarea lor fiind de aproximativ 50.000 de euro. Bicicletele ar fi fost provenite din furturi comise pe teritoriul Belgiei sau a altor state, ca Germania şi Spania, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, a fost reţinut un cetăţean român, în baza unui mandat european de arestare, acesta fiind bănuit de comandarea şi comercializarea de astfel de bunuri în ţară. Acesta a fost arestat preventiv în vederea predării lui autorităţilor judiciare din Belgia.

"Până în prezent, au mai fost arestaţi preventiv, în acest caz, doi cetăţeni români implicaţi în comiterea furturilor şi transportul bunurilor spre România. De asemenea, ancheta a vizat şi mai mulţi cetăţeni din Republica Moldova, implicaţi în comiterea acestor fapte", se precizează în comunicat.

Activităţile de urmărire penală desfăşurate pe teritoriul României s-au făcut în baza unui ordin european de anchetă emis de Tribunalul de primă instanţă din Bruxelles, Belgia, se mai arată în comunicat.

Comentarii

loading...