7.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăHoria Georgescu şi Ingrid Mocanu au primit câte patru ani de închisoare...

Horia Georgescu şi Ingrid Mocanu au primit câte patru ani de închisoare în dosarul ANRP

În procesul ANRP, Horia Georgescu şi Ingrid Mocanu au fost condamnaţi la câte patru ani de închisoare.

În acest proces au fost judecaţi fostul şef al Agenției Naționale de Integritate (ANI) Horia Georgescu, foştii deputaţi Cătălin Theodor Nicolescu şi Marko Attila-Gabor, precum şi alți foşti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP.

Ingrid Mocanu a fost director în cadrul Ministerului Justiţiei. Horia Georgescu şi Ingrid Mocanu au fost membri în Comisia pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP.

În același proces, Theodor Cătălin Nicolescu a primit 9 ani şi 4 luni de închisoare, iar Ingrid Zaarour a primit doi ani şi șase luni de închisoare cu suspendare.

Decizia de miercuri a instanței nu este definitivă.

Horia Georgescu declara, marți, la postul România Tv, cu o zi înainte de pronunțarea sentinței, că prejudiciul de zeci de milioane de euro din acest dosar nu există. Fostul şef al ANI susținea că a fost scos ţap ispăşitor, deşi este nevinovat.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Începe Festivalul Cărților Deschise la Opera Comică pentru Copii

La Opera Comică pentru Copii, ultimele două weekend-uri din luna martie sunt dedicate cărților, lecturii și poveștilor, îmbogățind experiența tuturor pasionaților de literatură. A...

Revolut este prima bancă din România care lansează eSIM

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global și mai mult de 3,5 milioane în România, devine prima bancă...

Transformând problemele în oportunități – 5 abordări proactive pentru a deveni un manager mai bun

În lumea complexă și dinamică a managementului, abilitățile de leadership și capacitatea de a gestiona o echipă de angajați sunt cruciale pentru succesul organizației....
Ultima oră
Pe aceeași temă