12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăHalucinant! Șefi de spital de boli respiratorii, plecați în Dubai, în concediu!

Halucinant! Șefi de spital de boli respiratorii, plecați în Dubai, în concediu!

• Prefectul și președintele Consiliului Județean spun că e ceva normal!
• La spitalul părăsit de conducere nu se organizează niciun triaj
• Cadrele medicale au anunțat România Liberă, în disperare de cauză

Halucinanta informație a ajuns la ”România Liberă” de la câteva cadre medicale din spital, care sunt disperate de haosul din unitatea spitalicească: ”la noi nu se organizează nici un fel de triaj, pacienții ajung direct în saloane, plus că o parte dintre ei sunt lăsați acasă, de vineri până luni, cu știința medicilor și a conducerii”.

 

N-am dat crezare, nu ne-am putut imagina că, în plină stare de urgență, cauzată de amenințarea coronavirusului, managerul Ion Ciochină și directorul financiar contabil Cornel Fîcea chiar sunt plecați în concediu, în Dubai. Practic, e vorba de doi dintre cei trei membri ai comitetului director al spitalului.

 
 

 

Ce zice managerul de boli respiratorii, din Dubai: ”Aveam un bilet plătit, din toamnă”!

Din păcate, managerul Ciochină ne-a confirmat că da, e adevărat, e plecat de joi, în Dubai, cu directorul financiar contabil:

Am două zile de concediu, miercuri voi reveni. Sunt plecat de joi, în Dubai. Miercuri voi fi la spital. Nu mi se pare normal să plec acum, dar aveam un bilet plătit din toamnă, și având în vedere că la noi nu e nici un caz… Conducerea e asigurată de directorul medical, de doamna dr. Căpitănescu. Cu mine, în Dubai, este și directorul financiar contabil, domnul Fîcea, dar și dânsul are înlocuitor, nu e nicio problemă. Îi ține locul domna Fieraru Simona.

 

Cât despre haosul din spital și de absența triajului, managerul Ciochină a recunoscut că dânsul a reinventat triajul, și că de-acum se face direct în spital:

 

Am dispus triaj în sala de așteptare, la intrare, înainte de ambulatoriu.

 

Prefectul și președintele Consiliului Județean cred că e ceva normal să pleci în Dubai, în plină stare de urgență

 

Apoi i-am sunat pe președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, în subordinea căruia se află și acel spital, și pe prefectul de Gorj, Cristinel Rujan. Nici unuia dintre ei nu i s-a părut ieșit din comun faptul că, în plină stare de urgență, conducerea unui spital de boli respiratorii e plecată în concediu, în Dubai.

 

Astfel, Cosmin Popescu ne-a răspuns, cât se poate de natural, așa:

 

Managerul e în concediu de odihnă, directorul medical îi ține locul. Concediul de odihnă se planifică din decembrie.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj

 

Am insistat să aflăm dacă va dispune vreo măsură, vreo anchetă internă, ceva, dar în zadar. E ceva normal, pentru Cosmin Popescu, ca șefii unui spital de boli respiratorii să fie acum în concediu, în Dubai. Poate și pentru că Cosmin Popescu e condamnat penal. Și, totuși, e președinte de Consiliu Județean și, teoretic, are în grijă mai multe spitale de stat.

 

Dinspre Prefectura Gorj, purtătorul de cuvânt Corina Belteu ne-a spus că prefectul nu știa că managerul e plecat în Dubai, dar, oricum, ”acel spital nu e prins în nici un scenariu, fiindcă acolo sunt bolnavi cronici”.

 

Medic pneumolog: ”E crimă să pleci în Dubai și să nu te organizezi”

 

Medicul pneumolog Elena Vlad are, însă, un cu totul alt punct de vedere:

 

”Toate structurile sanitare ar trebui să respecte același scenariu. Peste tot trebuie organizat triaj. Transmiterea virusului e deja în scenariul trei. Adică s-ar putea să ai această infecție, chiar dacă nu ai fost plecat, chiar dacă n-ai fost în contact samd. Înseamnă că triajul e foarte important. Este clar că triajul trebuia organizat și la singurul spital de boli respiratorii din județ, în afara spitalului. Deci e foarte clar! Acolo sunt boli respiratorii cronice, unele date de tuberculoză și pacienții dependenți de oxigen. Faptul că în plină stare de urgență niște manageri sunt și plecați și nici nu s-au organizat, asta este criminal, și criminal este și că un președinte de județ, cum e Cosmin Popescu, nu are un scenariu.”

 

Ministrul Sănătății, Victor Costache, și secretarul de stat Raed Arafat nu au răspuns solicitărilor ”României Libere”.

 

De precizat că, la întoarcerea din Dubai, e posibil ca șefii spitalului să intre în carantină, deoarece avem deja câțiva cetățeni români infectați cu coronavirus, în urma unor vizite în zona respectivă, inclusiv o directoare din Ministerul Sănătății.

 

Potrivit declarației de avere, managerul Ion Ciochină a avut în 2018 un salariu de 1,7 miliarde lei vechi. Suficient cât să-i ajungă de concediu în Dubai, în plină stare de urgență, cauzată de coronavirus.

 

Narcis DAJU

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Analiza măsurilor Guvernului PSD: Dovada că acestea au dus la creșterea cifrei de afaceri din industrie

În ultimele luni, cifra de afaceri din industrie a României a cunoscut o creștere semnificativă, iar acest lucru nu poate fi neglijat. Datele furnizate...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă