Ghiţă: Era coadă să îi strângă lumea mâna lui Kovesi. Şi eu m-am înscris la coadă

Fostul parlamentar Sebastian Ghiţă a declarat, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, că la întâlnirile de la sediile SRI se stătea la rând pentru a o cunoaşte pe Laura Codruţa Kovesi, cei mai mulţi căutând protecţia printr-o relaţia cu aceasta.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.03.2018 - 13:09

"La aceste evenimente veneau mulţi oameni. Codruţa Kovesi era procurorul general al României. Era coadă să îi strângă lumea mâna, era coadă să o bage în seamă", a declarat Sebastian Ghiţă, în interviul pentru Evenimentul Zilei.

Întrebat de jurnalistul Ion Cristoiu dacă s-a pus la rând, Ghiţă a răspuns: "m-am înscris la coadă ca toată lumea. <<Bună ziua. Sunt Sebastian Ghiţă>> (...) Mă distrează cei care spun că nu erau la K2. Atunci erau foarte bucuroşi când cineva îi băga în seamă de la SRI sau procuratură".

Cât priveşte interesul celor prezenţi de a intra în contact cu Laura Kodruţa Kovesi, fostul parlamentar spune că era vorba despre protecţia pe care aceştia o căutau.

Se gândea fiecare că procurorul general îl vede, îl ştie, îl observă în acel mediu, poate e mai protejat. Poate e mai bine văzut, poate i se trece cu vederea o greşeală. Astăzi nu mai recunosc, cu toate că dacă SRI deschide porţile va fi o alergătură către Băneasa de ne umflă râsul", susţine Ghiţă.

Ghiţă a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie 2017, în timp ce se plimba pe o stradă, împreună cu fratele său. La legitimare, Ghiţă a prezentat un act de identitate şi un permis sloven, în timp ce fratele său le-a dat poliţiştilor actele reale.

Până acum, statul român nu a finalizat demersurile pentru extrădarea sa.

Comentarii