Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Punct Deversare Ranca

Garda Nationala de Mediu s-a autosesizat in urma dezvaluirilor in RL a jurnalistului Narcis Daju

Amendă uriașă pentru poluarea de la Rânca ca urmare a dezvaluirilor jurnalistului Narcis Daju pentru Romania Libera

Redacția Online 0 comentarii

Actualizat: 21.08.2019 - 19:14

Garda de Mediu Gorj s-a autosesizat după ce RL a publicat imagini realizate de jurnalistul Narcis Daju de la GorjNews, cu privire la evacuarea de ape uzate în pădure, în zona Rânca.
Garda Națională de Mediu anunța ieri într-o postare pe pagina sa sociala: “referitor la aceste aspect, GNM – CJ Gorj desfășoară o activitate de verificare a celor doua UAT-uri implicate in producerea acestui episod de poluare (Novaci si Baia de Fier), urmând ca, după stabilirea gradului de vinovăție, sa fie aplicate sancțiunile prevăzute de lege. Precizam ca, sancțiunile contravenționale care pot fi aplicate, potrivit prevederilor OUG 195/2005 privind protecția mediului cu modificările si completările ulterioare, sunt cuprinse intre 25000 si 50000 de lei.”
Gheorghe Sanda, comisar șef al Gărzii de Mediu Gorj, a spus că a fost demarat un control la primăriile Novaci și Baia de Fier, pentru a stabili gradul de vinovăție al fiecărei administrații în exploatarea necorespunzătoare a sistemului de canalizare - epurare ape uzate din Rânca. “Vor fi aplicate sancțiuni contravenționale între 25.000 și 50.000 lei unității administrativ-teritoriale care se va face vinovată de producerea poluării. Grație intervenției operative a echipei de comisari, deficiențele constatate care au condus la refularea apei uzate din căminul de canalizare s-au rezolvat”, a anunțat Gheorghe Sanda.
Narcis Daju : „Mi se pare animalic și neomenesc să nu-ți pese că de la Rânca curge rahatul pe munte în jos, și să nu faci absolut nimic, deși poți“, a scris Daju pe pagina de socializare. „Urc două zile la Rânca, cu fetele mele, și fug de lângă ele să filmez și să vă arăt și vouă râurile de rahat care se scurg pe munte în jos, înspre Galbenu și apoi în Gilort, din canalizarea și stațiile de epurare de milioane de euro, bani europeni, făcute de S.C. PRIMACONS Slatina, o firmă protejată de SRI și DNA. Primacons Slatina a construit 4 puncte de deversare la Rânca, însă niciuna nu funcționează, toate deversează rahat neprocesat pe munte în jos”, a adăugat jurnalistul.

Comentarii