Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fratele șefului spionilor, de la investigații penale la verificat funcționarii din ASF

Gabriel Predoiu, fost ofițer SRI, acuzat de prostituție și trafic de carne vie, a lucrat o perioadă de timp la fosta Comisie Națională a Valorilor Mobiliare (CNVM) și la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Share

Denisa Marin 0 comentarii

Actualizat: 07.03.2018 - 15:54

El a plecat din ASF în programul de restructurare cu salarii compensatorii, alături de alte aproape 200 de persoane. 

În cadrul CNVM și ASF a existat un angajat cu numele Predoiu Gabriel, care a lucrat în instituție în perioada iulie 2011-august 2014, spun surse oficiale întrebate de reporterul „României libere”.

Este vorba despre nimeni altul decât fratele șefului Serviciului de Informații Externe (SIE), aceeași persoană despre care „Gazeta Sporturilor” a scris, citând declarații de martor dintr-un dosar public, că era un frecvent vizitator al restaurantului Shanghai, unde procurorii au încercat să demonstreze că s-au comis acte de prostituție, proxenetism, sechestrare de minori și trafic cu carne vie.

De altfel, chiar Silviu Predoiu a transmis, prin intermediul purtătorului de cuvânt al SIE, că este adevărat că fratele său a fost ofițer SRI și că a frecventat restaurantul Shanghai, dar făcea acest lucru pentru că se afla în misiune.

Foste angajate: mulți inspectori CNVM -frecventau restaurantul Shanghai

La puțin timp după ce procurorii au deschis dosarul Shanghai, Gabriel Predoiu s-a pensionat din SRI și a ajuns, până la urmă, la CNVM, instituție care se -ocupa cu -supravegherea pieței de capital, integrată din 2012 în nou-înființata ASF.

Acolo, spun sursele „României libere”, el a fost unul dintre capii serviciului integritate, un serviciu -important în orice instituție de supraveghere, cu atât mai mult în ASF, autoritate care a fost implicată în mai multe dosare de corupție -exact în perioada de început, 2012-2014, când acolo lucra și Garbiel Predoiu.  În cadrul CNVM, Predoiu a fost șef serviciu birou protecție internă.

Pe de altă parte, „România liberă” a stat de vorbă cu mai mulți dintre foștii sau actualii angajați ai CNVM și ASF și a aflat că inspectorii instituției nu erau deloc străini de restaurantul Shanghai.

“Mai toți comisarii CNVM din perioada aceea frecventau restaurantul Shanghai. Doar era pe lângă noi”, spune o fostă angajată.

Predoiu, spun sursele citate, nu a avut deloc un profil discret, iar fosta sa apartenență la Seviciul Român de Informații era cunoscută în întreaga instituție.

“Era deja pensionat din SRI când l-au adus la noi. Când a venit, președintele CNVM era doamna Negoiță. Când a plecat, se spune că a fost pus pe listă de către Mișu Negrițoiu. Toată lumea îl știa și toată lumea știa de unde vine. Nu era genul să stea ascuns într-un birou”, explică una dintre sursele citate.     

Comentarii

loading...