Fratele șefului spionilor, de la investigații penale la verificat funcționarii din ASF

Gabriel Predoiu, fost ofițer SRI, acuzat de prostituție și trafic de carne vie, a lucrat o perioadă de timp la fosta Comisie Națională a Valorilor Mobiliare (CNVM) și la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Share

Denisa Marin 0 comentarii

Actualizat: 07.03.2018 - 15:54

El a plecat din ASF în programul de restructurare cu salarii compensatorii, alături de alte aproape 200 de persoane. 

În cadrul CNVM și ASF a existat un angajat cu numele Predoiu Gabriel, care a lucrat în instituție în perioada iulie 2011-august 2014, spun surse oficiale întrebate de reporterul „României libere”.

Este vorba despre nimeni altul decât fratele șefului Serviciului de Informații Externe (SIE), aceeași persoană despre care „Gazeta Sporturilor” a scris, citând declarații de martor dintr-un dosar public, că era un frecvent vizitator al restaurantului Shanghai, unde procurorii au încercat să demonstreze că s-au comis acte de prostituție, proxenetism, sechestrare de minori și trafic cu carne vie.

De altfel, chiar Silviu Predoiu a transmis, prin intermediul purtătorului de cuvânt al SIE, că este adevărat că fratele său a fost ofițer SRI și că a frecventat restaurantul Shanghai, dar făcea acest lucru pentru că se afla în misiune.

Foste angajate: mulți inspectori CNVM -frecventau restaurantul Shanghai

La puțin timp după ce procurorii au deschis dosarul Shanghai, Gabriel Predoiu s-a pensionat din SRI și a ajuns, până la urmă, la CNVM, instituție care se -ocupa cu -supravegherea pieței de capital, integrată din 2012 în nou-înființata ASF.

Acolo, spun sursele „României libere”, el a fost unul dintre capii serviciului integritate, un serviciu -important în orice instituție de supraveghere, cu atât mai mult în ASF, autoritate care a fost implicată în mai multe dosare de corupție -exact în perioada de început, 2012-2014, când acolo lucra și Garbiel Predoiu.  În cadrul CNVM, Predoiu a fost șef serviciu birou protecție internă.

Pe de altă parte, „România liberă” a stat de vorbă cu mai mulți dintre foștii sau actualii angajați ai CNVM și ASF și a aflat că inspectorii instituției nu erau deloc străini de restaurantul Shanghai.

“Mai toți comisarii CNVM din perioada aceea frecventau restaurantul Shanghai. Doar era pe lângă noi”, spune o fostă angajată.

Predoiu, spun sursele citate, nu a avut deloc un profil discret, iar fosta sa apartenență la Seviciul Român de Informații era cunoscută în întreaga instituție.

“Era deja pensionat din SRI când l-au adus la noi. Când a venit, președintele CNVM era doamna Negoiță. Când a plecat, se spune că a fost pus pe listă de către Mișu Negrițoiu. Toată lumea îl știa și toată lumea știa de unde vine. Nu era genul să stea ascuns într-un birou”, explică una dintre sursele citate.     

Comentarii