Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO. Investiția Primăriei Sectorului 5 s-a uscat după câteva zile

Primăria Sectorului 5 a plantat gazon între liniile de tramvai la sfârșitul toamnei. Cum era previzibil, gazonul s-a uscat, iar de investiția din bani publici s-a ales praful.

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

28.12.2018 - 12:03

Primăria Sectorului 5 a încheiat un parteneriat cu Societatea de Transport București (STB), fosta Regie Autonomă de Transport București (RATB), pentru a planta gazon pe traseele tramvaielor.

Administrația locală a ales să planteze gazonul spre sfârșitul toamnei și, cum probabil era de așteptat, în multe locuri acesta s-a uscat. Astfel că de investiția Primăriei Sectorului 5 s-a ales praful. Acum, costurile de replantare a gazonului vor fi suportate tot din bani publici.

Proiectul „Amenajarea liniilor de tramvai prin în-ierbarea și instalarea de sisteme de irigații“ are la bază un protocol de colaborare între Primăria Sectorului 5 și Societatea de Transport București STB SA, având ca obiect înierbarea spațiului aferent liniilor de tramvai și montarea unui sistem de irigații necesar întreținerii spațiului verde – se mențio-nează într-un răspuns oficial al Primăriei Municipiului București (PMB) pentru „România liberă“. Durata protocolului este de un an, cu posibilitate de prelungire prin acte adiționale, mai precizează Primăria Capitalei.
„Prin HCGMB nr. 540/31.10.2017, Consiliul General al Municipiului București împuternicește Consiliul Local al Sectorului 5 de a hotărî cu privire la asocierea sau cooperarea cu Regia Autonomă de Transport București (în prezent, Societatea de Transport București) pentru realizarea unor acțiuni, lucrări, servicii sau proiecte de interes public local – sporirea spațiilor verzi prin înierbarea intervalului dintre liniile de tramvai și întreținerea permanentă a -acestora“, mai specifică PMB, în subordinea căreia se află STB.

Arterele pe care a fost montat gazonul sunt următoarele: Calea 13 Septembrie, Calea Ferentari, Calea Rahovei, Șoseaua Alexandriei și Șoseaua Progresului.
Conform protocolului menționat mai sus, toate costurile pentru realizarea amenajărilor propuse, precum și întreținerea acestora rămân în sarcina Primăriei Sectorului 5. Primarul sectorului 5, Daniel Florea, nu a putut fi contactat telefonic pentru a comenta subiectul. Am adresat o solicitare, în baza Legii 544 privind liberul acces la informații de interes public, prin care am cerut Primăriei Sectorului 5 să ne precizeze suma plătită pentru plantarea gazonului, numele firmei care s-a ocupat de lucrări și cine va suporta costurile înlocuirii porțiunilor uscate. Până la închiderea ediției tipărite, nu am primit răspuns. Vom publica punctul de vedere al administrației atunci când îl vom primi. 

Comentarii