Fostul senator Gigi-Christian Chiru, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Procurorii Parchetului General l-au trimis în judecată, marţi, pe fostul senator Gigi-Christian Chiru, acesta fiind acuzat de infracţiunea de ucidere din culpă. Chiru ar fi efectuat modernizarea unei clădiri şi, din cauza modului de lucru defectuos, o persoană şi-a pierdut viaţa.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.06.2018 - 11:32

„Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Chiru Gigi-Christian (fost senator) şi Smădu Christian-Valentin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. (...) În anul 2007, în calitate de administrator unic al unei societăţi comerciale, inculpatul Chiru Gigi – Christian a demarat lucrările de consolidare şi modernizare a unui imobil în care funcţiona o discotecă din localitatea Eforie Sud, judeţul Constanţa, pentru execuţie contractând o firmă al cărei administrator era inculpatul Smădu Cristian-Valentin”, au precizat procurorii Parchetului General, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, lucrările au fost efectuate fără autorizaţie de construire şi în absenţa unor persoane competente să verifice dacă lucrările sunt corespunzător efectuate.

„Printre lucrări s-a numărat confecţionarea şi montarea unei balustrade metalice, care, la data de 24 noiembrie 2011, din cauza modului defectuos în care a fost realizată, s-a desprins parţial din elementele de fixare, sub greutatea unei persoane care a căzut peste ea. Ca urmare a impactului, persoana respectivă s-a prăbuşit în gol, pe pardoseala de la parterul imobilului, fapt ce a dus ulterior la moartea sa”, mai arată procurorii.

Dosarul a fost trimis Judecătoriei Constanţa.

Comentarii