Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Horia Georgescu

Fostul şef al ANI, Horia Georgescu, a depus plângere penală contra a trei experți DNA

Fostul şef al ANI, Horia Georgescu, şi Ingrid Mocanu, fost director în cadrul Ministerului Justiţiei au depus o plângere penală la Parchetul General, împotriva a trei experţi din cadrul DNA.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

13.02.2018 - 21:50

Horia Georgescu şi Ingrid Mocanu au fost membri în Comisia pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP.

În plângerea penală, ei îi acuză pe cei trei experţi DNA de ilegalităţi în efectuarea rapoartelor de evaluare ale unor terenuri, rapoarte pe baza cărora s-a stabilit că beneficiarii despăgubirilor au primit compensaţii supraevaluate.

Horia Georgescu a declarat, marți, la postul România Tv, că prejudiciul de zeci de milioane de euro din acest dosar nu există. Fostul şef al ANI susține că a fost găsit ţap ispăşitor, deşi este nevinovat.

"Expertiza dispusă de judecător a constatat că aceste prejudicii nu există. Datele folosite de experţii DNA sunt false şi incomplete. Datele au indus în eroare magistraţii. Aşa s-a ajuns la un prejudiciu uriaş, dar fals. Am decis să formulăm plângere penală împotriva specialiştilor. Aceştia au folosit datele pentru crearea unor aparenţe false. Experţii DNA, în mod vădit, au procedat la întocmirea de acte false. Nu poţi să spui că sunt prejudicii de zeci de milioane când acestea sunt făcute din pix. Este posibil să mă fi arestat şi pentru că am luat pe cine nu trebuia. Poate am fost găsit ţap ispăşitor. Poate adevărul va ieşi la iveală. Am câteva bănuieli. Sunt nevinovat. Sper să se demonstreze pe probe, nu pe ce se scrie pe facebook. Am vrut să îmi dau demisia după schimbarea puterii, dar mi s-a sugerat să nu o fac. Eu am fost găsit vinovatul şi coruptul de serviciu", a susținut Horia Georgescu.

Comentarii

loading...