15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFostul premier Cioloș cere o anchetă severă, după mesajul antisemit primit de...

Fostul premier Cioloș cere o anchetă severă, după mesajul antisemit primit de Maia Morgenstern

Fostul premier Dacian Cioloș, copreședintele USR PLUS, cere o anchetă severă, după mesajul antisemit primit de Maia Morgenstern.

“Mesajul cu ameninţări incalificabile antisemite adresat marii noastre actriţe Maia Morgenstern şi Teatrului Evreiesc de Stat nu poate rămâne fără consecinţe penale asupra autorului sau autorilor. Sunt şocat de violenţa de limbaj, atitudinea extremistă, de intoleranţa etnico-religioasă şi rasismul scrisorii făcute publice de doamna Maia Morgenstern. Credeam că am învăţat cu toţii lecţiile istoriei şi că acesta este un capitol încheiat”, a spus europarlamentarul Dacian Cioloş într-un mesaj postat pe facebook.

Mesajul lui Cioloș a fost postat sâmbătă seară, după ce, în aceeași zi, actrița Maia Morgenstern anunțase că a primit, pe mail, un mesaj în care era amenințată cu moartea.

Autorul mesajului de amenințare scria, în text, că el este membru al unui partid politic din opoziție. Conducerea respectivului partid a respins însă această idee. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă