Firea a dat în judecată un consilier general și îi cere 100.000 euro

Un consilier general al USR, Octavian Berceanu, a primit o citație din partea primarului încă în funcție Gabriela Firea, după ce anul trecut reclamase majorarea ilegală a capitalului social al STB.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

Actualizat: 30.09.2020 - 20:07

Gabriela Firea îi cere lui Berceanu 100.000 euro daune pentru prejudiciu de imagine și defăimare.

„Am reclamat ca fiind ilegală majorarea capitalului STB, prin aportul la capitalul STB cu terenul de 3,5 ha Depoul Victoria, situat în spatele Guvernului, subevaluat la 40 milioane euro față de valoarea de piață a acestuia de 100 milioane de euro, propus de PMB pentru valorificare”, a scris Berceanu pe Facebook.

El a menționat că Instituția Prefectului a atacat și a suspendat proiectul propus de PMB prin Gabriela Firea spre vot Consiliului General si votat pozitiv in CGMB. ”Astfel am evitat o daună majoră în bugetul Bucureștiului,” mai explică el.

Hotărârea CGMB prevederea trecerea din domeniul public al Municipiului București în domeniul privat al Municipiului București a imobilului situat în București, strada Mexic nr. 19 – Depoul Victoria, compus din teren în suprafață de 34.748 mp și construcții.

Acest lucru însemna că STB, compania de transport public din București, ar fi putut exploata prin dezvoltatori terenul, cu o valoare imobiliară importată, aflat în spatele Guvernului.

Activitatea desfășurată în Depoul Victoria ar fi urmat să fie transferată către Depoul Vitan.

Comentarii