11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăExplozibilul folosit în crima de la Arad ar putea proveni din Iugoslavia

Explozibilul folosit în crima de la Arad ar putea proveni din Iugoslavia

Explozibilul folosit în atacul de la Arad, unde a fost ucis un om de afaceri, ar putea proveni din spațiul fostei Iugoslavii, susține date difuzate în mass-media.

Explozibilul ar fi de uz militar, folosit probabil în războiul din fosta Iugoslavie. Deocamdată nu se știe cum a ajuns acest material militar pe teritoriul României.

Ministrul Apărării Naționale, generalul în rezervă Nicolae Ciucă, a declarat, pe de altă parte, într-o emisiune la postul Antena 3, că Armata Română n-a avut niciodată în dotare un asemenea tip de explozibil și că exclude posibilitatea ca respectivul explozibil, folosind la construirea bombei artizanale, să fi fost sustras dintr-un depozit al Armatei Române. De altfel, după atacul de la Arad, în interiorul MApN s-a făcut o investigație privind situația explozibilului din depozite, a precizat ministrul.

„Ceea ce vă pot confirma este faptul că zonele de conflict, unde nu mai există norme și partea aceasta de haos în toate domeniile, facilitează accesul la astfel de materiale și echipamente”, a explicat ministrul Ciucă.

Spațiul fostei Iugoslavii este una dintre aceste zone tensionate, iar județul Arad, unde s-a comis atacul cu bombă, este la frontiera cu Serbia – stat component al fostei Iugoslavii.

După cum se știe, ancheta asupra crimei de la Arad este coordonată de Parchetul General, iar în această anchetă sunt implicate mai multe instituții – Poliția Română, SRI și Ministerul Apărării Naționale.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...
Ultima oră
Pe aceeași temă