EXCLUSIV. Falsificator de monede, la Serviciul de Control al Companiei de Autostrăzi

Dacă tot nu construiesc autostrăzi și drumuri naționale, șefii Companiei de Autostrăzi au grijă să numească un condamnat penal într-o funcție de control.

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

Actualizat: 19.11.2020 - 17:10

Un personaj cheie din Ministerul Transporturilor, Felician Cerneștean a fost angajat pe o funcție de control.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), condusă de Mariana Ioniță, a angajat în Serviciul de Control un condamnat penal.

În luna august a anului curent, conducerea CNAIR a scos la concurs trei posturi de economist în cadrul Serviciului de Control Intern CNAIR Central, cu contract individual de muncă pe durată nedetermintă.

În data de 6 iulie 2020, CNAIR a publicat un anunț pentru trei posturi de economist în cadrul Serviciului de Control Intern CNAIR Central, cu contract individual de muncă pe durată nedetermintă.

Doar Felician Cerneștean și Găcean Petruța Aurelia au fost admiși, concursul având loc în ziua de 14 august, ora 10:00.

Astfel, Felician Cerneștean a ajuns peste noapte să fie angajat pe perioadă nedeterminată în cadrul CNAIR.

Conducerea CNAIR pare să fi omis că Felician Cerneștean a fost condamnat de către judecătorii din Baia Mare,

În dosarul 6050/2001, Cernestean Mihai Felician a fost condamnat de Judecatoria Baia Mare, la un an și 8 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificare de monede sau de alte valori prevăzute la art. 282 alin. 1 din Codul Penal și la 2 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune prevăzută de art. 215 alin. 2 si 3 din Codul Penal, după cum au mai prezentat mass-media.

Instanța a contopit pedepsele, aplicând-o pe cea de 2 ani, cu suspendarea executarii pe un termen de încercare de 4 ani.

Sentința a rămas definitivă prin neapelare.

“România liberă” a adresat o solicitare CNAIR, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, pentru a ne oferi detalii legate de angajarea menționată.

Până la ora publicării prezentului articolul, CNAIR nu a răspuns întrebărilor.

 

Comentarii