UPDATE Un avocat din Timișoara, achitat într-un proces cu privire la plata taxei de timbru

Un avocat din Timișoara a fost achitat definitiv de instanța supremă, după ce a fost cercetat de procurori în 2016, care-l acuzau că a depus în trei dosare mai multe chitanţe ce atestau plata taxelor de timbru, sustrase din alte dosare deja soluţionate.

Share

Diana Biţă 0 comentarii

Actualizat: 12.04.2018 - 13:28

Un avocat din Timișoara este cercetat de procurori după ce a a depus în trei  dosare înregistrate pe rolul instanţelor din circumscripţia Curţii de Apel Timişoara mai multe chitanţe ce atestau plata taxelor de timbru, sustrase din alte dosare deja soluţionate, cu scopul de a induce în eroare  instanţa cu privire la achitarea taxelor de timbru, susțin procurorii.

UPDATE Adrian Gociu a fost achitat definitiv de instanța supremă

Avocatul timișorean Adrian Gociu a fost achitat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul penal în care fusese învinuit de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara.

Soluția pronunțată de Curtea de Apel Timișoara a fost aceea de achitare, iar apelul formulat de PCA Timișoara a fost respins ca neîntemeiat, ne-a trasmis avocatul.

Iată un extras din Decizia penală pronunțată de ÎCCJ la data de 23.10.2017:

“Respinge, ca nefondat, apelul declarant de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara împotriva sentinței penale nr. 69/PI din 23 ianuarie 2017 a Curții de Apel Timișoara – Secția Penală, privind pe inculpatul Gociu Adrian”.

Avocatul Adrian Gociu a fost trimis în judecată pentru înșelăciune (3 acte materiale, din care unul în formă consumată şi doua în forma tentativei).

Potrivit procurorilor, în perioada februarie 2013 - august 2014, avocatul Adrian Gociu din cadrul Baroului Timiş, a depus în trei  dosare înregistrate pe rolul instanţelor din circumscripţia Curţii de Apel Timişoara mai multe chitanţe ce atestau plata taxelor de timbru, sustrase din alte dosare deja soluţionate, cu scopul de a induce în eroare  instanţa cu privire la achitarea taxelor de timbru.

”Într-unul dintre dosare, care a parcurs faza de judecată în fond şi în apel, chitanţele depuse de inculpat au fost în cuantum de 1000 de lei, instanţa fiind indusă în eroare în ceea ce priveşte plata taxei de timbru în această cauză. Cu privire la această sumă, persoana vătămată, Direcţia Fiscală a Municipiului Timişoara, s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 550 lei,  reprezentată de procentul de 55 % din cuantumul taxei de 1000 lei care se face venit la bugetul local”, transmite Parchetul.

În celelalte două dosare în care inculpatul a depus chitanţe ce atestau plata taxelor de timbru, sustrase din alte dosare deja soluţionate, faptele sunt în forma tentativei, cuantumul sumelor reprezentând taxele de timbru este de   11.655,78 lei şi respectiv 312 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Curţii de Apel Timişoara.

Citește totul despre:

#proces #timisoara #avocat

Comentarii