Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

După trei amânări, Bogdan Olteanu ar putea afla azi verdictul în dosarul Delta

Tribunalul Bucureşti ar putea stabili, vineri, prima decizie în dosarul de corupție al fostului şef al Senatului, Bogdan Olteanu, care este judecat pentru un pretins trafic de influenţă la fostul premier Călin Popescu Tăriceanu privind numirea guvernatorului Deltei Dunării.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.11.2019 - 11:04

În 1 noiembrie judecătorul de caz a amânat pentru 15 noiembrie stabilirea unui prim verdict în acest caz, după ce anterior a mai amânat de alte două ori pronunțarea în dosar.

La ultimul termen de judecată din acest dosar, din 3 octombrie, procurorii DNA au cerut pedeapsa maximă pentru Olteanu în vreme ce apărarea sa a ridiculizat martorii acuzării.

”E adevărat că fapta despre care vorbim e săvârșită departe în timp. E adevărat că a avut funcție importantă și de notorietate. Premierul de la acea era Tăriceanu Călin Popescu și este de notorietate.

Vorbim de sume colosale și pentru ce? Pentru ocuparea unui post cu nu o foarte mare însemnătate. Traficul de influență față de premier a fost arătat. Totul prezintă un grad foarte ridicat de pericol. Nu putem cere altceva decât o pedeapsă orientată spre maximum. Nu putem cere altceva decât executarea efectivă a acesteia”, a spus procurorul atunci în fața judecătorului Georgiana Iorguț de la Tribunalul București.

Apărătorul lui Olteanu a spus la rândul său că "toți martorii sunt șase".

"Ei au cunoștință direct sau indirect de fapta cercetată de DNA. Observați că Sorin Ovidiu Vântu și alți martori și-au adaptat declarațiile în raport cu obiectul dosarului.

A plecat de la suma de un milion de euro  și a ajuns la suma de două milioane de dolari. Trei dintre acești martori vin și spun că declarațiile de la DNA nu era chiar ce trebuia.

Singura persoana care spune că Olteanu a pretins suma de un milion de euro este SOV. Olteanu nu a negat întâlnirea și nici discuția despre Mihaiu. El neagă că la acea discuție unde erau doar cei doi a cerut vreodată vreo suma de bani”, a mai spus la momentul pledoariilor finale avocatul lui Olteanu.

 

 

Citește totul despre:

#bogdan olteanu #dosarul delta

Comentarii

loading...