Dubla crimă de la Onești. Adjunctul șefului Poliției îl cunoștea pe ucigaș

Mai mulți responsabili din Poliția Română au încercat să explice, marți, cum a acționat Poliția împotriva agresorului recidivist care a ucis, prin înjunghiere, două persoane.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 02.03.2021 - 14:36

Mai mulți responsabili din Poliția Română au încercat să explice, marți, 2 martie, cum a acționat Poliția împotriva agresorului recidivist care a ucis, prin înjunghiere, două persoane.

După cum se știe, dubla crimă s-a produs în municipiul Onești (județul Bacău) în seara zilei de luni, 1 martie 2021.

Una dintre cele mai importante precizări, făcută de un comisar șef de poliție, este că adjunctul șefului poliției din municipiul Onești (al cărui nume nu a fost indicat) îl cunoștea pe agresor dinainte ca el să comită crima. Reprezentanții IPJ Bacău susțin că polițistul s-ar fi cunoscut cu criminalul doar din vedere, întrucât locuiau în același cartier.

Acesta este probabil motivul pentru care adjunctul șefului poliției din municipiul Onești s-a dus personal, luni seară, la locul incidentului și a intrat în dialog cu agresorul.

Agentul șef adjunct Moraru Ștefănuț, negociator în cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS) Bacău, este cel care, ulterior, a ajuns la locul incidentului și a intrat și el în dialog cu agresorul. La conferința de presă desfășurată marți, negociatorul a susținut că reușise oarecum să-l liniștească pe agresor, dar acest lucru a fost schimbat de faptul că, la ora 16,55, unul dintre cei doi ostatici ar fi încercat să fugă, lovindu-l cu piciorul pe agresor. Drept urmare, acesta a devenit extrem de violent și i-a înjunghiat pe ambii ostatici.

Imediat după aceea, polițiștii au început acțiunea de pătrundere, în forță, în apartament.

Șeful intervenției a fost comisarul șef Răzvan Andronic, șeful SAS Bacău.

Comentarii