Foto: Mihai Diac

Drept la replică. Romsilva răspunde dezvăluirilor prezentate de "România liberă"

Regia Națională a Pădurilor Romsilva a răspuns dezvăluirilor prezentate de "România liberă" cu următorul comunicat.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.10.2020 - 18:58

"În urma publicării de către ”România Liberă” a articolului ”Jaf în Piatra Craiului. Cum se fură lemne dintr-un parc național”, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva vă transmite următorul drept la replică:

Parcela prezentată în articolul ”Jaf în Piatra Craiului. Cum se fură lemne dintr-un parc național” nu se află pe raza Parcului Național Piatra Craiului, ci este o pădure în afara ariei naturale protejate, aflată în proprietatea Primăriei Zărnești și administrată de un ocol silvic de regim (privat), Regia Publică Locală a Pădurilor ”Piatra Craiului” Zărneşti.

Autorul articolului face o gravă confuzie între Parcul Național Piatra Craiului, structură a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva care administrează aria naturală protejată, și un ocol silvic de regim care nu se află în structura Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și care nu administrează păduri proprietatea publică a statului.

Autorul lansează acuzații deosebit de grave la adresa Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și Administrației Parcului Național Piatra Craiului, precum ”jaf” și ”furt de lemne”, fără a efectua o minimă documentare și fără a prezenta nicio dovadă în acest sens.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva este o instituție transparentă, care oferă toate informațiile de interes public persoanelor interesate și, în spiritul transparenței, a publicat pe pagina proprie de internet limitele și zonarea internă a tuturor parcurilor naționale și naturale administrate:

http://gis.rosilva.ro/Zonare/

Întreg articolul se bazează pe o gravă confuzie și crează un prejudiciu de imagine major pentru Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Vă rugăm să înlăturați de îndată toate informațiile eronate din articolul publicat în ediția online a României Libere și să prezentați publicului informațiile corecte, în caz contrar Regia Națională a Pădurilor – Romsilva urmând să inițieze toate demersurile legale pentru recuperarea prejudiciului creat".

PRECIZARE:

Toate informațiile prezentate în articolul la care face referire comunicatul RNP Romsilva se referă la o zonă marcată, pe teren, ca aflându-se în interiorul "Parcului Național Piatra Craiului". Acest lucru poate fi probat prin fotografiile realizate în zona respectivă la data de 17.10.2020.

Comentarii