Carmen Dan

Dosarul privind microfonul găsit în casa ministrului de Interne, Carmen Dan, a fost clasat

Dosarul deschis în urma reclamației ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, care a acuzat că a găsit un microfon în locuinţă, a fost închis de procurorii de la Parchetul General, informează, vineri, Mediafax.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

04.05.2018 - 16:18

Ministrul Carmen Dan a depus, la sfârşitul anului 2017, o plângere la Parchetul General, în urma căreia s-a deschis un dosar penal pentru violare de domiciliu.

Ministrul Carmen Dan afirma că a găsit în propria locuință un dispozitiv de ascultare ascuns într-o priză.

"Era un dispozitiv în perete. Nu era un dispozitiv la vedere pe care să îl poţi vedea în mod normal. Am considerat că este un aspect care are atribuţiile şi competenţa necesară. Am descoperit dispozitivul azi-după amiază, când am vrut să pun telefonul în priză. După-amiază. După şedinţa de Guvern. Dispozitivul nu era vizibil, consider că este o precizare importantă. La domiciliu este un spaţiul meu privat. Este un dispozitiv funcţional", a declarat Carmen Dan la acel moment.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea a afirmat că dispozitivul de înregistrare provine, din primele informaţii, din zona privată, fiind vorba de un "dispozitiv ieftin, care poate fi cumpărat cu 200-300 lei de pe orice site".

În acest dosar, Carmen Dan a fost audiată în calitate de martor, în ianuarie 2018.

Potrivit Digi24, procurorii au clasat dosarul pe motiv că microfonul nu funcționa și pe motiv că dispozitivul fusese montat de doi specialiști invitați în locuință de o rudă a lui Carmen Dan - deci nu au comis nicio violare de domiciliu.

Comentarii