30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDosarul Borza – Silver Mountain, înapoi la DNA? Înalta Curte urmează...

Dosarul Borza – Silver Mountain, înapoi la DNA? Înalta Curte urmează să se pronunțe

Dosarul vizează modul în care Borza, în calitate de administrator judiciar al INR Management Real Estate SRL, a evaluat și vândut către BCR activele proiectului imobiliar Silver Mountain din Brașov.

Avocatul Remus Borza a fost suspectat că ar fi făcut o înțelegere cu BCR, care era principalul creditor, pentru a vinde tot acestei bănci, la valori mult mai mici față de cele la care erau instituite ipotecile, activele valoroase ale proiectului imobiliar.

Remus Borza a primit din partea BCR un onorariu de succes de 1,8 milioane de euro plus TVA. În acest caz există, de asemenea, semne de întrebare față de modul în care BCR și-a asumat o pierdere de peste 40 milioane de euro. Deși avea de încasat de la INR Management Real Estate SRL circa 84,5 milioane de euro, BCR a cumpărat, cu ajutorul avocatului Remus Borza, aceleași active care îi erau puse gaj cu suma de 42 milioane de euro.

Primă de 1,8 milioane de euro

Conform tabelului preliminar al creanţelor INR Management Real Estate SRL, BCR avea de recuperat de la dezvoltatorul proiectului Silver Mountain suma de 380.172.308 milioane de lei – circa 84,5 milioane euro.

Numit administrator judiciar de către instanță, Borza a propus intrarea în procedura simplificată a falimentului. Ca atare, unica soluție mai era vânzarea activelor. La data de 24.01.2014, Remus Borza cerea Adunării Creditorilor să îi aprobe o primă de 1,8 milioane de euro plus TVA dacă reuşea să vândă „în termen de maximum 6 luni de la data prezentei adunări” activele  INR Management Real Estate SRL.

La foarte scurt timp, la data de 23.05.2014, deci în interiorul termenului de 6 luni, Remus Borza semna procesele-verbale de licitaţie prin care BCR achiziţiona, la preţul total de 42 milioane lei, exact activele puse sub gaj la BCR. 

Cele mai citite

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...
Ultima oră
Pe aceeași temă