Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Călin Popescu Tăriceanu (Foto: Arhivă)

Dorin Marian, fostul șef de cabinet al lui Tăriceanu - inculpat de DNA

Dorin Marian, șeful de cabinet al lui Călin Popescu Tăriceanu pe timpul când acesta era premier, a fost pus sub acuzare, marți, de procurorii DNA.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 18.06.2019 - 17:58

Dorin Marian și Petru Berteanu au fost inculpați, marți, de procurorii DNA, sub acuzația de complicitate la luare de mită, anunță un comunicat al DNA.

Dosarul la care face referire comunicatul DNA este cel în care Călin Popescu Tăriceanu - la data faptelor, șef al Guvernului României - este acuzat că ar fi primit mită 800.000 de dolari, în contextul afacerii Microsoft.

"În cursul anului 2007, inculpații Berteanu Petru și Marian Marius-Dorin au ajutat un înalt demnitar să pretindă, iar, în cursul anului 2008, să primească, în mai multe tranșe, foloase materiale de la reprezentanții unei companii austriece din domeniul IT, în schimbul exercitării atribuțiilor care îi reveneau în legătură cu adoptarea a patru hotărâri de guvern (ce priveau, printre altele, încheierea mai multor acte adiționale la un contract comercial derulat de companie ce avea ca obiect închirierea de către statul român a unor licențe IT). În baza acestei înțelegeri, reprezentanții companiei au achitat un comision de 10% din valoarea sumelor încasate de la statul român, prin intermediul unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore", precizează comunicatul transmis marți, 18 iunie, de către DNA.

Amintim că, acum două săptămâni, plenul Senatului a respins cererea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale asupra lui Călin Popescu Tăriceanu, care acum exercită funcția de președinte al Senatului.

La data comiterii faptelor indicate în comunicatul DNA, Marius-Dorin Marian era șef al cancelariei prim-ministrului Tăriceanu, iar Petru Berteanu era administrator al unor societăți comerciale. Înainte să fie șef al cancelariei premierului Tăriceanu, Dorin Marian a fost consilier pentru Securitate Națională al fostului președinte Emil Constantinescu.

Comentarii