Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Dolj: Control al Inspecţiei Judiciare la Tribunal

Inspecţia Judiciară face un control la Tribunalul Dolj, în perioada 7 - 15 mai, vizând activitatea managerială, respectarea normelor procedurale în ceea ce priveşte repartizarea aleatorie a dosarelor şi redactarea şi comunicarea hotărârilor instanţei.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.05.2018 - 12:27

"În perioada 7 – 15 mai a.c. Inspecţia Judiciară efectuează un control la Tribunalul Dolj", anunţă marţi IJ.

Unul dintre obiectivele controlului este "verificarea modului de îndeplinire de către judecătorii cu funcţii de conducere a atribuţiilor manageriale de planificare, organizare, coordonare, control-reglare şi comunicare, precum şi respectarea obligaţiilor prevăzute de legi şi regulamente pentru a asigura buna funcţionare a instanţei şi calitatea corespunzătoare a serviciului public".

Un alt obiectiv este "verificarea respectării de către judecători şi personalul auxiliar de specialitate a normelor procedurale şi regulamentare privind primirea şi înregistrarea cererilor, repartizarea aleatorie a dosarelor, stabilirea termenelor, continuitatea completului de judecată, pronunţarea, redactarea şi comunicarea hotărârilor, înaintarea dosarelor la instanţele competente, punerea în executare a hotărârilor penale şi civile".

Inspecţia Judiciară precizează că raportul va conţine concluzii privind bunele practici, deficienţele şi vulnerabilităţile identificate, precum şi propuneri pentru înlăturarea disfuncţionalităţilor şi prevenirea riscurilor în activitate.

Raportul va fi înaintat Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii până la 26 iunie 2018.

Luni, Inspecţia Judiciară a declnşat controale cu obiective similare la DNA Oradea şi la DIICOT Bacău.

Comentarii