Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Doina Gradea nu va răspunde întrebărilor deputaţilor la propunerea PSD

Preşedintele - director general al Societăţii Române de Televiziune, Doina Gradea, este prezentă marţi la Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor pentru a fi audiată pe tema înregistrărilor apărute în presă în care aceasta jigneşte un jurnalist al TVR.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.05.2018 - 13:17

La propunerea deputatului PSD Diana Tuşa, Doina Gradea îşi va prezenta punctul de vedere fără să răspundă la întrebările membrilor Comisiei.

Reprezentanţii PSD au invocat faptul că nu au fost consultaţi în legătură cu această audiere.

"Am aflat cu surprindere din comunicatul de presă pe care l-aţi dat dvs că astăzi vom avea acest punct pe ordinea de zi. Când mi-aţi solicitat mie în calitate de vicepreşedinte acordul? (...) Eu una nu am primit nicio solicitare de acest fel", a spus Diana Tuşa.

Preşedintele acestui for, Gigel Ştirbu, a arătat că, de fiecare dată, în ziua de joi, cu cinci zile înainte de plenul comisiei, deputaţii primesc ordinea de zi.

"Până în acest moment nu a existat absolut niciun deranj din partea vreunui coleg din această comisie. (...) Dacă aţi venit să faceţi un număr de jonglerie vă rog să mergeţi în altă parte. Probabil, dacă nu ar fi fost colegii din presă, nici nu aţi fi fost aici!", a spus Ştirbu.

Şi deputatul PSD Beatrice Tudor a susţinut că preşedintele comisiei nu i-a consultat cu privire la această audiere.

"Nu aţi vorbit cu colegii mei despre această convocare. (...) Cred că aţi fi dat dovadă de mult respect faţă de noi dacă acest birou ar fi fost convocat. (...) Nu cred că este corect şi nici regulamentar. Nu ne opunem niciunei audieri, ci doar invocăm respectarea Regulamentului", a adăugat aceasta.

"Mi se pare inoportună această audiere. Nu este bine să pierdem timpul doamnei preşedinte, (...) pentru că dumneaei are treabă şi tot noi am învestit-o în această funcţie", a intervenit şi deputatul PSD Damian Florea.

În acest context, Diana Tuşa a propus ca Doina Gradea să-şi spună punctul de vedere, iar apoi să se retragă fără să răspundă la întrebări, propunere care a fost criticată de PNL şi USR.

Deputatul USR Iulian Bulai a susţinut că această propunere este "o aroganţă a majorităţii", iar Gigel Ştirbu a arătat că iniţiativa este împotriva Regulamentului.

Propunerea a fost adoptată cu 8 voturi favorabile şi 4 împotrivă.

"Bolşevismul nu a murit", a afirmat deputatul PMP Marius Paşcan.

Preşedintele Comisiei de cultură a mai anunţat că va înregistra o solicitare de audiere a lui Dragoş Pătraru.

Comentarii