9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDoi polițiști și trei vameși, implicați în introducerea în țară a 580.000...

Doi polițiști și trei vameși, implicați în introducerea în țară a 580.000 de parfumuri contrafăcute

Din grupare fac parte doi poliţişti şi trei vameşi. Parfumurile care purtau însemnele distinctive ale unor brand-uri de lux au o valoare estimată de 25 milioane euro.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, descinderile au vizat destructurarea unei grupări specializate în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, punerea în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare în formă continuată şi folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri ori la alte cantităţi de mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă.

Concomitent, în Franţa şi Italia, au fost efectuate, în baza unor ordine europene de anchetă, alte două percheziţii domiciliare.

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada mai 2020 – februarie 2021, pe raza municipiilor Constanţa şi Bucureşti, şi-a desfăşurat activitatea o grupare cu ramificaţii internaţionale, specializată în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi de corupţie în formă continuată.

Gruparea a fost formată din cetăţeni turci şi mai mulţi cetăţeni români, printre care şi un comisar şef de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa, un agent şef principal de poliţie din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, un inspector vamal din cadrul DGFP Galaţi – Biroul Vamal de Frontieră Constanţa Sud şi doi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa.

Produsele de contrabandă au fost distribuite sau destinate distribuirii către clienţi din România şi din alte ţări ale Uniunii Europene, valoarea acestora, în cazul comercializării ca parfumuri de marcă, fiind estimată la aproximativ 25 milioane euro.

La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, 40 persoane. 

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă