Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Doi polițiști din Argeș sunt trimiși în judecată într-un dosar de corupție

Doi agenţi de poliţie din judeţul Argeş au fost trimişi în judecată, alături de alţi trei inculpaţi, într-un dosar ce vizează săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, a anunţat Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 18.01.2020 - 19:57

Pe baza concluziilor cercetărilor efectuate de Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) din județul Argeș, un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a dispus trimiterea în judecată a celor doi agenți de poliție, a anunțat comunicatul difuzat, vineri, de DGA.

"Un agent de poliţie din cadrul SPCRPCIV Argeş, faţă de care au fost dispuse iniţial măsuri preventive de reţinere/arest la domiciliu/control judiciar, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (două infracţiuni), trafic de influenţă şi folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. Cel de-al doilea agent de poliţie din cadrul IPJ Argeş, faţă de care au fost dispuse iniţial măsuri preventive de reţinere/arestare preventivă/arest la domiciliu şi control judiciar, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă, de către un organ de cercetare penală", menționează comunicatul DGA.

În același dosar au mai fost trimişi în judecată trei inculpaţi - un instructor auto, pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă, precum şi două persoane fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, respectiv cumpărare de influenţă.

"În fapt, din cercetări s-a stabilit faptul că inculpatul agent de poliţie în cadrul SPCRPCIV Argeş a primit de la unul dintre inculpaţii fără calitate specială suma de 1.600 de lei, în scopul de a-i facilita înmatricularea unui autovehicul adus din Anglia. De asemenea, a primit prioritar actele de înmatriculare a unor autovehicule aparţinând unei societăţi comerciale, al cărui mandatar era inculpatul cu care s-a încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei şi în schimbul acestui serviciu a acceptat să alimenteze cu carburant autoturismul personal în contul respectivei societăţi", menționează comunicatul difuzat de DGA.

Acord de recunoaştere a vinovăţiei a fost încheiat cu un alt inculpat, mandatar al unei societăţi comerciale, prin care inculpatul a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Comentarii

loading...