Doi polițiști din Argeș sunt trimiși în judecată într-un dosar de corupție

Doi agenţi de poliţie din judeţul Argeş au fost trimişi în judecată, alături de alţi trei inculpaţi, într-un dosar ce vizează săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, a anunţat Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 18.01.2020 - 19:57

Pe baza concluziilor cercetărilor efectuate de Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) din județul Argeș, un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a dispus trimiterea în judecată a celor doi agenți de poliție, a anunțat comunicatul difuzat, vineri, de DGA.

"Un agent de poliţie din cadrul SPCRPCIV Argeş, faţă de care au fost dispuse iniţial măsuri preventive de reţinere/arest la domiciliu/control judiciar, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (două infracţiuni), trafic de influenţă şi folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. Cel de-al doilea agent de poliţie din cadrul IPJ Argeş, faţă de care au fost dispuse iniţial măsuri preventive de reţinere/arestare preventivă/arest la domiciliu şi control judiciar, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă, de către un organ de cercetare penală", menționează comunicatul DGA.

În același dosar au mai fost trimişi în judecată trei inculpaţi - un instructor auto, pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă, precum şi două persoane fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, respectiv cumpărare de influenţă.

"În fapt, din cercetări s-a stabilit faptul că inculpatul agent de poliţie în cadrul SPCRPCIV Argeş a primit de la unul dintre inculpaţii fără calitate specială suma de 1.600 de lei, în scopul de a-i facilita înmatricularea unui autovehicul adus din Anglia. De asemenea, a primit prioritar actele de înmatriculare a unor autovehicule aparţinând unei societăţi comerciale, al cărui mandatar era inculpatul cu care s-a încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei şi în schimbul acestui serviciu a acceptat să alimenteze cu carburant autoturismul personal în contul respectivei societăţi", menționează comunicatul difuzat de DGA.

Acord de recunoaştere a vinovăţiei a fost încheiat cu un alt inculpat, mandatar al unei societăţi comerciale, prin care inculpatul a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Comentarii