Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Robert Roșu

DNA pusă să plătească daune pentru încătușare excesivă

Cel care a câștigat procesul este avocatul Robert Roșu, trimis în judecată de procurorii DNA Brașov în dosarul restituirilor către Prințul Paul al României alături de Remus Truică și alții

Cristi Ciuperca 0 comentarii

Actualizat: 19.02.2018 - 18:22

Direcția Națională Anticorupție a pierdut în primă instanță un proces care îi poate genera daune de imagine importante pentru o instituție care, prin vocea șefei ei Laura Codruța Kovesi, recunoaște extrem de greu că face și greșeli.

În cazul de față, avocatul Robert Roșu, de la Țuca, Zbârcea și Asociații, a reușit să convingă judecătorii Tribunalului București că DNA trebuie să îi plătească daune pentru că au folosit asupra sa cătușele într-un mod excesiv.

”Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Statul Român reprezentat prin Ministerul Finanţelor Publice şi drept consecinţă respinge acţiunea formulată împotriva acestui pârât pentru lipsa calităţii procesuale pasive. Admite în parte acţiunea formulată împotriva pârâtei DNA. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 15.000 lei reprezentând prejudiciu moral produs acestuia prin aplicarea unor măsuri de încătuşare excesive. Respinge acţiunea în rest, ca neîntemeiată. Ia act că nu se solicită cheltuieli de judecată. Cu apel în 30 de zile de la comunicare, apel ce se depune la Tribunalul Bucureşti Secţia a V-a Civilă”, se arată în dispozitivul deciziei magistraților.

Robert Roșu a fost trimis în judecată în mai 2016 de procurorii DNA Brașov pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență și complicitate la spălare de bani și abuz în serviciu într-un dosar cu Prințul Paul al României, omul de afaceri Remus Truică și consultanții Tal Silberstein și Beny Steinmetz.

Acuzațiile reținute în sarcina celor trimiși în judecată vizează fapte comise în perioada 2006 -2013 în diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), în interesul obținerii unor imobile de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov și Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de Al României Paul Philippe.

Comentarii