15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDNA în "vizită" la Federația Română de Fotbal

DNA în “vizită” la Federația Română de Fotbal

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins, miercuri, la sediul Federației Române de Fotbal. Din primele informații, ar fi vizate contracte semnate în perioada 2008-2010, pe când forul era condus de Mircea Sandu, iar unul dintre actualii candidați la președinția FRF, Ionuț Lupescu, ocupa funcția de director general.

Acțiunea DNA, care a avut ca obiect ridicarea de documente, a venit după o serie de dezvăluiri făcute de actualul președinte de la Casa Fotbalului, Răzvan Burleanu, despre Ionuț Lupescu, principalul contracandidat la alegerile programate pe 18 aprilie. 

Șeful FRF a făcut referire, în ultima perioadă, la mai multe nereguli găsite în actele de la Federație, cu privire la contracte între instituție și firme ale lui Ionuț Lupescu, pe atunci angajat al forului, în funcția de director general.

Cu o zi în urmă, marți, 13 martie, Ionuț Lupescu și-a depus dosarul de candidatură la alegerile pentru postul de președinte al Federației Române de Fotbal. Atunci, fostul mijlocaș al echipei naționale a vorbit despre decizia de a candida și urmările sale.

“Pentru mine, această competiţie trebuie să genereze o ofertă de programe, idei şi soluţii mai bune pentru viaţa fotbalului românesc şi pentru naţionala României. Am pornit pe acest drum ştiind că voi fi jignit şi atacat.

Eu nu voi vorbi despre ei, ci despre soluţii manageriale învăţate atât ca sportiv, cât şi în cel mai înalt for european de fotbal, UEFA. În discuţiile faţă în faţă cu persoanele abilitate să voteze la viitoarele alegeri vorbesc exclusiv despre soluţii”, spunea Lupescu, marți, la sediul Federației Române de Fotbal, după ce și-a depus dosarul de candidatură la alegerile pentru președinție, de pe 18 aprilie.

“Federația Română de Fotbal a pus la dispoziție, ca de fiecare dată, toate informațiile și documentele solicitate de autoritățile abilitate ale statului. Fiind vorba de o anchetă în curs, nu putem oferi mai multe detalii”, a precizat FRF.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă