Sursa foto: Facebook

DNA îl trimite în judecată pe liderul PNL Neamț. Cozmanciuc: Sunt nevinovat

Procurorii anticorupţie din Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț și deputat, pentru trafic de influenţă.

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 23.02.2021 - 19:36

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Vlad Marcoci, la data faptei inginer în cadrul Administraţiei Naţionale "Apele Române", pentru cumpărare de influenţă şi un administrator al unei societăţi comerciale, pentru instigare la cumpărare de influenţă. Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

La rândul său, Cozmanciuc a declarat marţi că a luat la cunoştinţă ''cu surprindere'' din comunicatul DNA că a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă.

Parlamentarul liberal susţine, într-o postare pe Facebook, că nu a săvârşit nicio infracţiune şi este nevinovat.

„Am luat la cunoştinţă cu surprindere, din comunicatul de presă, că procurorii DNA - Serviciul teritorial Bacău - au dispus trimiterea mea în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Nu am săvârşit nicio infracţiune. Sunt nevinovat. Nu comentez mai multe, dar vreau să reamintesc că 'această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie'. Mai înţeleg că abia de acum primesc şansa reală de a mă apăra", a scris Mugur Cozmanciuc.

 

Comentarii