DNA cere aprobarea urmăririi penale în cazul unui deputat, fost ministru al Sănătății

Procurorii DNA cer Parlamentului să aprobe începerea urmăririi penale în cazul deputatului Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 20.10.2020 - 18:20

Procurorii DNA cer Parlamentului să aprobe începerea urmăririi penale în cazul deputatului Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății.

---------------------------------------

UPDATE: Deputatul Nicolae Bănicioiu a anunțat că este de acord să i se ridice imunitatea parlamentară, pentru ca ancheta DNA să se poată derula și să lămurească acuzațiile care i se aduc.

----------------------------------------

"În conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcţia de ministru, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată", a anunțat, marți, un comunicat de presă transmis de DNA.

Ancheta procurorilor DNA se referă la posibile fapte de corupţie în contextul comercializării de bunuri de uz medical către spitale publice situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, spitale aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii.

Faptele cercetate de procurori s-ar fi comis în perioada decembrie 2012 - noiembrie 2015. În ultima parte a acestei perioade, Nicolae Bănicioiu a fost ministru al Sănătății.

Comentarii