Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Laura Codruța Kovesi

DNA ar fi solicitat percheziții informatice la câțiva procurori. Kovesi susține că n-a cerut nimic

Pe 5 iulie, DNA ar fi cerut ÎCCJ încuviinţarea percheziţiei informatice asupra unor dispozitive ridicate de la mai mulţi procurori, printre care Claudiu Dumitrescu, Doru Ţuluş, Mihaiela Iorga şi Nicolae Marin, informează Mediafax.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.01.2018 - 11:08

În replică, DNA a transmis un comunicat prin care preciza că procurorul șef, Laura Codruța Kovesi, nu a primit niciun raport care să conţină aceste informaţii.

"Încheierea nr. 34 din data de 05.06.2017, emisă în dosarul nr. 7/2017 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Din conţinutul acestei încheieri rezultă că DNA a formulat o altă cerere, la data de 05.07.2017, în temeiul art. 168 C. pr. pen, fiind solicitată încuviinţarea percheziţiei informatice asupra unor dispozitive informatice ridicate de la procurorii/ofiţerii de poliţie, respectiv Constantin Claudiu Dumitrescu, Doru Florin Ţuluş, Mihaiela Moraru Iorga, Nicolae Marin, Burlacu Valentin, Diaconu Ciprian, Coţofană Bogdan şi Avramescu Gabriel. Se impune a fi relevat şi aspectul că, în expozitivul încheierii nr. 34 Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie , au fost reţinute aspectele semnalate de către DNA ca şi motive ce au stat la baza formulării cererii, respectiv elementele care au declanşat procedurile de investigare penală în cauză", se arată într-un document publicat pe Internet și preluat de unele instituții media.

În replică, DNA a transmis, joi seară, următorul comunicat de presă:

"Informaţia potrivit căreia procurorul şef al DNA a obţinut, cu mandat de la ICCJ, percheziţia informatică a opt procurori este falsă, iar o astfel de informaţie nu se regăseşte în niciun raport al Inspecţiei Judiciare despre care procurorul şef al DNA să fi luat cunoştinţă".

După cum se știe, procurorul şef al DNA a fost cercetat disciplinar de Inspecţia Judiciară.

Potrivit Mediafax, inspectorii au constatat că Laura Codruţa Kovesi ar fi săvârşit mai multe abateri disciplinare. Alături de Kovesi a fost cercetat şi adjunctul șefei DNA, Marius Iacob.

Inspecţia Judiciară a transmis raportul Secţiei pentru Procurori în materie disciplinară a CSM.

Comentarii

loading...