Andrey Bogdanov (Foto: Mihai Diac)

Directorul Lukoil, suspectat de evaziune fiscală, neagă acuzațiile procurorilor români

Directorul general al companiei Lukoil România, Andrey Bogdanov, a declarat, marți, că acuzațiile pe care i le aduc procurorii români sunt neîntemeiate.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.01.2018 - 18:55

Președintele director general al companiei Lukoil România, Andrey Bogdanov, a declarat marți, la Ploiești, că "toate acuzațiile care ne-au fost aduse sunt neîntemeiate și nu concordă cu realitatea".

Andrey Bogdanov a făcut această declarație într-o conferintă de presă susținută la sediul rafinăriei Petrotel Lukoil, drept răspuns la întrebarea adresată de ziarul România Liberă.

Directorul general al Lukoil a confirmat însă, pe de altă parte, că "procesul continuă", împotriva lui, în România.

Acum două luni, în noiembrie 2017, compania Lukoil anunța că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a emis o ordonanță prin care a anulat acuzațiile de evaziune fiscală și de spălare de bani aduse diectorului general Andrey Bogdanov.

La acel moment, purtătorul de cuvânt al Parchetului Curții de Apel Ploiești, Roxana Armășelu, preciza că ordonanța emisă la 3 noiembrie 2017 vizează, însă, doar un dosar disjuns din dosarul trimis inițial în judecată.

Roxana Armășelu a explicat că ordonanța Parchetului a dispus clasarea anumitor fapte de evaziune fiscală și spălare de bani, dar și disjungerea în vederea continuării cercetărilor față de aceleași părți pentru alte fapte de evaziune și spălare de bani.

Comentarii