4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUn jandarm și trei polițiști din Timișoara, trimiși în judecată pentru vătămare...

Un jandarm și trei polițiști din Timișoara, trimiși în judecată pentru vătămare corporală

Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpați, aflați în stare de arest la domiciliu:

– Gavrilă Alexandru Eugen (subofiţer jandarm în cadrul unei unități militare din Timișoara), sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 2 teza II C. pen.,. şi a unei infracțiuni de vătămare corporală, prev. de art. 194 alin. 1 lit. e  C. pen.,

– Ţicu Darin și Necula Marius-Gelu (lucrători în cadrul IPJ Timiș), sub aspectul comiterii a câte două infracțiuni de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 2 teza II C. pen., a câte unei infracțiuni de vătămare corporală, prev. de art. 194 alin. 1 lit. a şi e C. pen., şi a câte unei infracțiuni de vătămare corporală, prev. de art. 194 alin. 1 lit. e  C. pen., și  

– Gruber Alexandru (lucrător în cadrul IPJ Timiș), sub aspectul comiterii a două infracțiuni de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 2 teza II C. pen., și a unei infracțiuni de vătămare corporală, prev. de art. 194 alin. 1 lit. a şi e C .pen.

În rechizitoriul întocmit în cauză procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

            În cursul zilei de 22 noiembrie 2017, pe raza localităţilor Urseni – Moşniţa Nouă din judeţul Timiş, în timpul unei operațiuni de prindere a unui urmărit general, un autoturism în legătură cu care exista suspiciunea că ar fi utilizat de acesta a fost oprit în trafic de către dispozitivele angrenate în misiune. După somațiile verbale ale polițiștilor, cele două persoane ce se aflau în mașină – nefiind nici una urmăritul general, au fost imobilizate de polițiști, ulterior asupra lor exercitându-se acțiuni violente de către cei patru inculpați.

În mod concret, una dintre victime a fost lovită cu putere în mod repetat cu piciorul, de către inculpatul Gavrilă Alexandru Eugen, în timp ce era imobilizată.

Totodată, inculpatul Ţicu Darin a imobilizat una dintre persoanele vătămate şi apoi a lovit-o repetat cu pumnul, precum și cu un baston metalic, iar pe cealaltă victimă, care era deja  imobilizată prin încătuşare cu mâinile la spate și fusese deja lovită de alţi inculpaţi, a proiectat-o pe asfalt.

De asemenea, inculpatul Necula Marius a lovit în mod repetat cu picioarele una dintre persoanele vătămate în timp ce aceasta era întinsă pe sol şi imobilizată, iar ulterior a ridicat victima şi a proiectat-o violent cu faţa de asfalt. Față de cea de-a doua persoană vătămată, inculpatul Necula Marius a aplicat lovituri dure și repetate cu picioarele, în zona mediană şi superioară, în timpul procedurii de imobilizare la sol, dar şi cu pumnul în zona feţei.

La violențele exercitate asupra șoferului și pasagerului din autoturismul oprit a participat și inculpatul Gruber Alexandru, care a lovit cu pumnii şi cu un baston telescopic o persoană vătămată. Inculpatul Gruber Alexandru a lovit cu bastonul telescopic, în zona membrelor inferioare, și a doua persoană vătămată, în timp ce aceasta era întinsă pe sol şi imobilizată de un alt inculpat.

             Ulterior comiterii actelor de violență de către cei patru inculpați, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, persoanele imobilizate au fost conduse la o secție de poliţie din Timişoara pentru a fi audiate. Pe fondul agravării stării de sănătate, cele două victime au fost internate la spital, fiind supuse intervenţiilor chirurgicale de urgenţă.

            Potrivit evaluărilor medico-legale efectuate, cele două victime au suferit leziuni traumatice produse prin lovire cu şi/sau de corpuri dure ce au necesitat 40 de zile de îngrijiri medicale și le-au pus viaţa în primejdie, una suferind şi pierderea unui organ (splina).

            Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Timiș.

Parchetul precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă