7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDIICOT reia ancheta asupra șefilor Jandarmeriei în dosarul 10 august

DIICOT reia ancheta asupra șefilor Jandarmeriei în dosarul 10 august

Prin decizia procurorului șef al DIICOT, a fost redeschisă urmărirea penală în cazul următoarelor persoane: colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române, maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşt, colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române, comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Aceste persoane vor fi cercetate pentru infracţiuni de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă, precizează un comunicat de presă publicat de DIICOT.

Prin decizia emisă marți, 4 august, șefa DIICOT, procuroarea Giorgiana Hosu, a admis plângerile formulate de mai mulți petenți și a infirmat parţial soluţia de clasare a dosarului ”10 august”.

Procurorul şef al DIICOT a menţinut însă soluţia de clasare privind o tentativă de lovitură de stat care s-ar fi comis la data de 10 august 2018. Această tentativă de lovitură de stat ar fi justificat, într-o anumită măsură, intervenția dură a Jandarmeriei în fața sediului Guvernului.

Ordonanța emisă de procurorul șef al DIICOT a fost înaintată Judecătorului de cameră preliminară din cadrul Curții de Apel București, în vederea confirmării.

După rămânerea definitivă a acestei decizii, dosarul va fi declinat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Parchetelor Militare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă