Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu

Ministrul Justiției felicită DIICOT. Cel mai mare număr de trimiteri în judecată

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, i-a felicitat pe procurorii DIICOT pentru faptul că au cel mai mare număr de trimiteri în judecată raportat la numărul de dosare investigate.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.12.2019 - 12:21

"Cu aproape 10.000 de dosare soluţionate, din care peste 1500 cu trimiteri în judecată a peste 3000 de inculpaţi, DIICOT punctează la capitolul eficiență, având o rată de 16,5 la sută trimiteri în judecată raportat la numărul de investigaţii", iar aceasta reprezintă cea mai bună performanţă în cadrul Ministerului Public, informează un comunicat difuzat de Ministerul Justiției.

Această apreciere la adresa activității DIICOT a fost formulată, vineri, de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, în cadrul unei conferințe prilejuite de aniversarea a 15 ani de la înființarea DIICOT.

Ministrul Justiției a recunoscut și o problemă organizatorică. Potrivit ministrului, "competența DIICOT încarcă direcţia excesiv cu cauze minore, afectând concentrarea pe marile grupări de crimă organizată şi acest lucru trebuie corectat". Cătălin Predoiu a precizat că "resursele DIICOT trebuie suplimentate, imediat ce problemele bugetare prezente vor fi rezolvate".

În același context, ministrul Predoiu a precizat că "Ministerul Justiției va promova desfiinţarea SIIJ, pentru motive pe care le-a arătat public în numeroase ocazii, inclusiv pentru cele care ţin de opţiunile magistraţilor consultaţi şi criticile formulate în rapoartele de ţară".

 

Comentarii